
MALZEMELER;
1/2 kg kuşbaşı et
1 orta boy patates
1 patlıcan
1 kabak
250.gr taze fasulye
2 domates
1 havuç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 ç.b. sıvı yağ
1 y.k. salça
tuz
YAPILIŞI;
Etlerimizi minik minik doğradıktan sonra sıvı yağda hafif kavuruyoruz,su saldıktan sonra kendi suyuyla beraber düdüklü tenceremizde 15 dk pişiriyoruz.Daha sonra,yemeklik doğranmış soğanımızı tenceremizin zeminine diziyoruz,üzerine etlerimizi diziyoruz,kolay pişme sırasına göre ,fasulyelerimizi,patateslerimizi,havuçlarımızı,patlıcanlarımızı,kabaklarımızı diziyoruz,domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz robotumuza atıyoruz salçamızıda ekleyip püre şekline getiriyoruz,sebzelerimizin üzerine gezdiriyoruz,etlerimizden kalmışsa o suyu toplamda 2 bardak olacak şekilde yemeğimize ekliyoruz,tuzumuzu da suyumuza eklemeyi unutmayalım.Kaynayana dek orta kaynadıktan sonra düşük ateşte yaklaşık 1,5 -2 saat arada suyunu kontrol ederek pişiriyoruz.Afiyet olsun.
****************************
Ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor ayrıca benim ve aileminde çok sevdigi yemek çeşitidir türlü hıııııı bu arada dutları bitirme gelicem.
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor,benim de çok sevdiğim lezzetlerden...
YanıtlaSilsevgiler...
Ooooo, enfess ,enfesss.....
YanıtlaSilEllerine sağlık canımcım,
Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....
Serapcim nefis görünüyor yanina sen mutlaka pirinc pilavi yapmisindir demii,hadi itiraf et.Istah kabartiyor görüntü ellerine saglik canim,sizlere afiyetler olsun.Güzel bir hafta sonu gecirmeni diliyorum.Sevgiyle kal:)
YanıtlaSilnefis görünüyor,türlüye byılırım.ellerine sağılk.slmlar
YanıtlaSilCanim ellerine saglik, cok nefis görünüyor, sevgiler....
YanıtlaSilselam canım..yazın benimde çok sevdigim yemektir türlü...eline saglık..sevgiler
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık.Keşke benim oğlumda böyle güzel sebzelerden yese..Belki büyüyünce..sevgiler...
YanıtlaSilSemracımmm, bende çok severim türlüyü, hele güveçte kimbilir ne lezzetli olmuştur, hiç denemedim ben ...Ellerine sağlık canım arkadaşım,
YanıtlaSilÖpüyorum seni..
Türlüyü güvecte cok severim,burdaki patlicanlar cok sulu oluyor türlü yaptigimda hic su koymasam bile tencerenin kapagini actigimda patlicanlar erimis sulanmis bir halde oluyor.Tabagi izninle aliyorum sizde patlican cok yine yaparsin
YanıtlaSilcanim selam
YanıtlaSilbenim haylazlarda yesede yapsam ama nerde dilllerini bile sürmezler tamda yaz geldi yenmezmi ya ellerine saglik sevgiler
ELLERINE SAGLIK BIZDE COK SEVERIZ:)BEN ETSIZ OLURSA DAHA COK SEVIYORUM..SEVGILERIMLE..
YanıtlaSilCanim merhabalar, bu dolma tasini Kilise gelip alabilirsin, saticilara söylemek gerek baska sehirlerede ihracat ypmalari gerek, sevgiler.....
YanıtlaSilTam yaz yemeği olmuş canım..Karpuzla çok iyi olur..))Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
harika olmuş şekercim ellerine sağlık hade bende yanına pilavla cacık yapıyım sende türlüyü kap gel dicem ama sen yemiş bitirmişsindir:)))) öpüyorum sevgilerimle
YanıtlaSilYaz sebzeleri birbirinden lezzetli, bunlardan yapilan turlu de lezzet yumagi oluyor malum. Harika olmus canim, ellerine saglik.
YanıtlaSilGüzel bir hafta sonu ve hayırlı cumalar diliyorum....
YanıtlaSilsevgiler...
Günler bize dostların güzelliği ile, geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Kandiliniz mübarek olsun..
YanıtlaSilGeç olsun da güç olmasın, nefis görünüyor..Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Türlü'ye bende bayılırım.nefis gözüküyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık..