
MALZEMELER;
1 kg tavuk eti
1/2 kg mantar
2 adet taze patates
2 adet kırmızı biber
1 ç.b. mısır
1 adet soğan
köri,karabiber,tuz
1 ç.b. sıvı yağ
1 tatlı k. salça
1 ç.k. sarımsak tozu
Üzerine serpmek için ;Kaşar peynir rendesi
YAPILIŞI;
Soğanımızı yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağımızda kavuruyoruz,ardından salçamızı ekleyip biraz kavuruyoruz, kuşbaşı doğranmış tavuklarımızı,patateslerimizi,daha önceden doğrayıp limonlu suda beklettiğimiz mantarlarımızı,tuzumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Mantar ve tavuklar sularını salacaktır u suyla beraber kısık ateşte demlendiriyoruz.Su az gelirse yarım çay bardağı ekleyebilirsiniz.15 dk pişirdikten sonra baharatlarımızı ekliyoruz karıştırıyoruz ve güveç kaplarımıza alıyoruz,fırın telimizin üzerine güveçlerimizi yerleştirip 15 dk pişiriyoruz,üzerlerine kaşar rendesi serpiyoruz eriyince fırından alıp pilav eşliğinde servis ediyoruz.Afiyet olsun.
***************************
Merhaba canım bu ne güzel görüntü eminim tadıda görüntüsü kadar güzeldir.Tadına bakmak isterdim doğrusu çünkü martar hiç yemiyorum (pizza hariç) ama bu görüntüden sonra yemeye başlıyacam galiba.Sevgilerimle.
YanıtlaSilellerine saglik nefis görünüyor.
YanıtlaSilSenin tariflerin cok hos oluyor..
Sevgiyle kal,yüzünden gülümseme hiç eksik olmasin...
selam canım..bende bu ikiliyi bir arada çook severim..harika görünüyor ..eline saglık.sevgilerimle.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor,ellerine sağlık Semra'cığım..
YanıtlaSilSevgilerle..
Merhabalar canim,
YanıtlaSilnefis yemek olmus, ellerine saglik, sevgiler....
nefis gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSilçok sevdim senin tariflerini sık sık geleceğim ziyaretine :)
Ne kadar güzel görünüyor ellerine sağlık.Çokta pratik.Zaten güvece her şey yakışıyor.
YanıtlaSilAğzımın suyu aktı resen ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren