07 Eylül 2008

...............GÜL TATLISI.....

Önce tatlımızdan başlayalım.Baklava sevenler bu tatlıyı eminim beğeneceklerdir.Biraz kıtır bir tatlı olduğunu söylemek istiyorum.Yapılış aşamasını çekemedim ancak ayrıntılı anlatmaya çalışacağım.Biraz daha yumuşak bir tat isterseniz tatlı sıcak şerbet soğuk değil de şerbetide biraz ılık ekleyebilirsiniz.Ben birdahaki sefere öyle yapacağım.Tarifimiz şöyle;
MALZEMELER;
1 s.b.süt
1 s.b. sıvıyağ
1/2 paket kabartma tozu
1 y.k. sirke
1 tutam tuz
un
açmak için nişasta
üzerine dökmek için 250gr tereyağı

öğütülmüş fındık veya ceviz
ŞERBETİ İÇİN;
5 s.b. su
4 s.b. şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI;
Tatlımızı yapmaya başlamadan evvel şerbetimizi kaynatıyoruz,limonumuzu sıkıp soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra nişasta ve tereyağ haricindeki malzemeleri mayalı poğaça hamuru kıvamında yoğuruyoruz.15dk dinlenmeye bırakıyoruz.Hamurumuzdan cevizden biraz büyük 30 adet beze elde ediyoruz.Üzerini nemli bezle örtün ki açana dek kurumasınlar.Daha sonra bezelerimizi tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz,hafif nişasta serpmeyi unutmayın.Açtığımız hamurun ortasına tepeleme bir yemek kaşığı fındık içi koyup hafifce yayıyoruz.Bir kaşık yardımı ile hamurun dört tarafından ortasına doğru fındıkların dökülmemesine dikkat ederek çekiyoruz.Çiçek gibi oluyor ,sonra bu sivri kısımlar fındıkların üzerine doğru katlıyoruz.Elimizle veya bir spatula yardımı ile dağılmamasına dikkat ederek hamuru tepsimize yerleştiriyoruz.Katladığımız tarak alta gelecek.Tüm hamurlarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra eritilmiş tereyağından 1-1,5 kaşık tatlıların üzerine gezdiriyoruz.200 c fırınımızda pembeleşinceye dek pişiriyoruz.Şerbetini ekliyoruz.Afiyet olsun.
******************************

13 yorum:

  1. Tatlı harika görünüyor,ellerine sağlık.Benim misafirlerim çok beğendiler bu nefis tatlıyı...



    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok şık çok leziz görünüyor tatlı, menüyse bir harika :)) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. YA ÇOK DEĞİŞİK BİR TATLI DURUYOR GERÇEKTEN. ELLERİNİZE SAĞLIK. ÇOK ÖZENDİM ŞİMDİ YAPMAYA. :))

    YanıtlaSil
  4. selam canım..çok güzel ve şık bir tatlı olmuş..eline saglık..en kısa zamanda deneyecegim..sevgiler.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  5. ramazanda hergün değişik bir tatlı deniyorum..şimdi sırada gül tatlısı var..görüntü muhteşem tadınıda tahmin edebiliyorum cnm..ellerine sağlık.

    hayırlı bereketli ramazanlar cnm.

    YanıtlaSil
  6. butatlıyı portakal ağacında gördüğümden beri aklımda .. yapıcam.. ellerine sağlık. sizinkide çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  7. SEMRACIMMM benim ellerine saglik ,tatli nefis görünüyor.Bende bundan mutlaka yapmak istiyorum.Ne kadar hamaratsin hemencik bir sürü tarifler eklemisin.Ellerine saglik canim benim.Sevgiler;)

    YanıtlaSil
  8. cok guzel bır tarıf canım ellerıne saglık. sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba!Sitenizi yeni keşfettim!Çok güzel hazırlamışsınız,tebrikler!Tarifleriniz de muhteşem görünüyor,ellerinize sağlık!Bende annemle bir blog saitesi oluşturdum,bakmak isterseniz:
    http://lezzettabagi.blogspot.com/
    Yeni tariflerde buluşmak üzere!

    YanıtlaSil
  10. Yorumun için çok teşekkür ederim. Gül tatlısının görünümü çok güzel. Bu görünümde gül tatlısı hiç görmemiştim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Tatlilar cok sahane olmuslar, ellerine saglik canim. Iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  12. Semra'cığımm,

    Hem ilk davet sofran hem de tatlı çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım,

    Sımsıcak sevgiler.....

    YanıtlaSil
  13. Semracım bana olan desteğin için çok tşk ederim..Allah c.c. senden razı olsun sevenlerine bağışlasın seni.
    dediğin gibi bir çok şeyi paylaşıyoruz burda.acımız tatlımız..ama biri kalkıpta acındırıyor diyebiliyor.gördüm çünkü.diğer bloglarımdada bugünkü yazı gibi yazılar yazdım ben..amaç sadece paylaşmak..
    tekrar tşk ediyorum..bu tatlıyı abı-hayat bengisuda detaylarıyla görmüştüm..gerçekten hoş bir tatlı olmuş.görünüş zaten cezbedici.
    ellerine sağlık canım beşini alayım ben:))

    YanıtlaSil

SİZİN YORUMUNUZ NEDİR?