
Evimizde herzaman yapılmasından memnuniyet duyulan bir yemek.Sunumu ve lezzeti nefis.Ramazan ayında bu tür etli yemeklerin daha sık tüketildiğini düşünüyorum.Deneyenlere afiyet olsun.
MALZEMELER;
1,5 kg patlıcan
1 kg dana kuşbaşı
2 domates
4-5 adet çarliston biber
Kızartmak için; Ayçiçek yağı
2 y.k. tereyağ
Üzeri için;
2 adet domates
1 y.k. salça
tuz
1 s.b. su
YAPILIŞI;
Patlıcanlarımızı alaca soyduktan sonra tuzlu suda 30 dk bekletiyoruz.Daha sonra kağıt havlu ile sularını alıyoruz.Kızgın yağda kızartıyoruz.
Etlerimizi minik doğruyoruz,tenceremizde erittiğimiz tereyağımızla kavuruyoruz.Gerekirse bir miktar su ekliyoruz ve etlerimiz iyice yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.Pişen etlerimizin tuzunu da ayarladıktan sonra hazırlık aşamasına geçiyoruz.Küçük bir kase içerisine iki adet patlıcanı artı şeklinde yerleştiriyoruz.Ortalarına etimizden dolu bir kaşık koyup patlıcanların bohça gibi katlıyoruz ve ters çevirip tepsimize diziyoruz.Üzerine bir dilim domates ve bir parça biber koyup kürdan ile tutturuyoruz.
Üzerine ekleyeceğimiz sos için domateslerimizin kabuklarını soyup salça,suituz ekliyoruz ve robotta püre haline getiriyoruz.bu karışımı patlıcanlarımızın üzerine gezdiriyoruz.Orta hararetli fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet olsun.
*******************************
MALZEMELER;
1,5 kg patlıcan
1 kg dana kuşbaşı
2 domates
4-5 adet çarliston biber
Kızartmak için; Ayçiçek yağı
2 y.k. tereyağ
Üzeri için;
2 adet domates
1 y.k. salça
tuz
1 s.b. su
YAPILIŞI;
Patlıcanlarımızı alaca soyduktan sonra tuzlu suda 30 dk bekletiyoruz.Daha sonra kağıt havlu ile sularını alıyoruz.Kızgın yağda kızartıyoruz.
Etlerimizi minik doğruyoruz,tenceremizde erittiğimiz tereyağımızla kavuruyoruz.Gerekirse bir miktar su ekliyoruz ve etlerimiz iyice yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.Pişen etlerimizin tuzunu da ayarladıktan sonra hazırlık aşamasına geçiyoruz.Küçük bir kase içerisine iki adet patlıcanı artı şeklinde yerleştiriyoruz.Ortalarına etimizden dolu bir kaşık koyup patlıcanların bohça gibi katlıyoruz ve ters çevirip tepsimize diziyoruz.Üzerine bir dilim domates ve bir parça biber koyup kürdan ile tutturuyoruz.
Üzerine ekleyeceğimiz sos için domateslerimizin kabuklarını soyup salça,suituz ekliyoruz ve robotta püre haline getiriyoruz.bu karışımı patlıcanlarımızın üzerine gezdiriyoruz.Orta hararetli fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet olsun.
*******************************
günaydın
YanıtlaSilenfes bir görüntü.mis gibi kokusu buraya kadar geldi.ellerinize ve yüreğinize sağlık
Anılar ve Mutfağım
hıııımmm..
YanıtlaSilçok nefis gözüküyo...
ellerine sağlık..
sevgiler..
çok güzel ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilselam canım..bende pek severim bu yemegi..harika görünüyor.eline saglık arkadaşım..sevgiler.
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
Kesinlikle Ramazan da daha özenli, hem göze hem mideye hitap eden yemekler pişiriliyor.
YanıtlaSilSizinki de öyle olmuş
Sevgiler
mm cok lezzetli gorunuyor ellerine saglik canim
YanıtlaSilellerıne saglık canım valla nefıs olmusss öpüldün...
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerinize sağlık.İslim kebabını köfteylede yapıyorlar ama bence en güzeli bu şekilde.Tekarar ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcanım merhabalar.bloğundaki lezzetler enfes.islim kebabın da bir harika.ellerine sağlık.seni listeme ekledim bile.sevgiler...
YanıtlaSilellerine saglik canim ..
YanıtlaSilkocaman sicacik svgilerimle...
semra'cigim Blograzzide ben sizi zaten favorilerime eklemisim :)
YanıtlaSilsimdi baktim birde yildizlardan gonderdim:)
canim senin blogunda cok nefis tariflr var sizi takip edebilmem icin. lezzet uzmanlari arkadaslarima eklemek isterim.
selam ve sevgiler.
nefis görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilSemra'cığım,Ramazan ayı'na yakışır çok lezzetli bir yemek olmuş..)Ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilSevgiler..
Semra Hn. (Annemin adaşı) güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.
YanıtlaSilSiz benim listeme eklisiniz. Bu güzel görüntüleri ve lezzetleri kaçırırmıyım hiç...
Sevgiler