
MALZEMELER;
1/2 kg pırasa
250 gr kıyma
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta
1 büyük haşlanmış patates
Galeta unu
tuz
karabiber,pulbiber
ÜZERİ İÇİN;
2 yumurta
galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI;
Pırasaları çok ince kıyıyoruz veya robotta fazla ezmeden parçalıyoruz.Tavamızda bir miktar tuz ilave edip suyunu salıp çekinceye dek kavuruyoruz.Suyunu iyi çekmesine dikkat edin.Soğumuş pırasamızı,kıymamızı,maydonozu,yumurtayı,haşlanmış ve püre yapılmış patatesimizi,tuz ve baharatlarımızı ekleyerek iyice yoğuruyoruz.Kıvamını bulması için bir miktar galeta unu ekliyoruz.Yoğurduğumuz köfteden cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yassı hale getiriyoruz.Önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz.Sıcak veya ılık servis etmenizi tavsiye ediyorum.Afiyet olsun.
*****************************
aaaaaaa ne degisik hic duymamisim ellerine saglik canim
YanıtlaSililginç ama güzel görünen bir köfte
YanıtlaSilçocuklarda yer bu sayede ellerine sağlık
ellerine saglik,miss gibi afiyet olsun sizlere hayirli ramazanlar
YanıtlaSildeturkserecepten.blogspot.com
DEĞİŞİK VE GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK BEN DE DENEYEYİM
YanıtlaSilÇok şahane duruyor. Ellerine sağlık. Sevgiler TAZENANE
YanıtlaSilbir kaç sene önce bu tarifi dayımda yapmış ve çok ilginç bulmuştum
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerr
Bende ilk kez gördüm,ellerine sağlık..
YanıtlaSilBereketli sofralar..
canım ellerine sağlık...
YanıtlaSildeğişik bir köfte olmuş....
yemeklerin yanına harika gider...
Dün akşamki iftar mönüme eklediğim , misafilerim ve benim tarafımdan çok beğenilen harika bir lezzetti,ellerine sağlık hayatım.herkese tavsiye ederim denesinler pişman olmayacaklar:)
YanıtlaSilçok değişik bir tarif ellerinize sağlık... ama son posta baktığımda tarih epey eski ....artık sayfayı yenilemiyormusunuz? sevgiler
YanıtlaSil