
Fatma abla'nın masasından tariflerle devam ediyorum.Sırada yanardağ parfemiz var.Okadar güzel hazırlıkların ardından bu tatlıya pek yer kalmadığını itiraf etmeliyim:) Soğuk tatlı sevenler ve yaz günlerinde dondurma tarzı tatlı tüketmek isteyenler için süper bir lezzet.Tarifimiz şöyle;
MALZEMELER;
2 paket krem şanti
1 s.b. süt
3 yumurta
4 ç.k. şeker
2 ç. k. kakao
2 paket kakaolu petibör
1 ç.b. iri dövülmüşfındık
1 portakal kabuğu rendesi
2 paket vanilya
PARFE SOSU İÇİN;
1/2 ç.b. süt
4 ç.k.şeker
1 yumurta
2 y.k. kakao
1 paket bitter çikolata
YAPILIŞI;
Krem şanti ve süt çırpılır.Ayrı bir yerde 3 yumurta 4 kaşık şeker 2 kaşık kakao çıpılır.Karışım krem şantili karışımla karıştırılır.Robottan geçirdiğimiz bisküvi ve iri çektiğimiz fındık da eklenir.Bir portakal kabuğu rendesinide ekleyerek iyice karıştırıyoruz.Parfemizi streç film serilmiş kalıbımıza döküyoruz.Derin dondurucuda 3-4 saat bekletiyoruz.
Sosunu hazırlamak için bitter çikolata hariç tüm malzemeyi çırpıyoruz.Dondurucudan çıkardığımız parfemizin üzerine döküyoruz.Bitter çikolatamızı rendeleyim üzerine serpiyoruz.Buzdolabında 20dk daha dinlendirip servise hazır hale getiriyoruz.Afiyet olsun.
********************
NOT;Resimlerin küçüklüğü dikkatinizi çekmiştir.Bilgisayarım çöktüğünde sitedeki hariç tüm resimlerim silindi bunlar siteden aldıklarım.Bu tarifler bitene dek böyle maalesef.
MALZEMELER;
2 paket krem şanti
1 s.b. süt
3 yumurta
4 ç.k. şeker
2 ç. k. kakao
2 paket kakaolu petibör
1 ç.b. iri dövülmüşfındık
1 portakal kabuğu rendesi
2 paket vanilya
PARFE SOSU İÇİN;
1/2 ç.b. süt
4 ç.k.şeker
1 yumurta
2 y.k. kakao
1 paket bitter çikolata
YAPILIŞI;
Krem şanti ve süt çırpılır.Ayrı bir yerde 3 yumurta 4 kaşık şeker 2 kaşık kakao çıpılır.Karışım krem şantili karışımla karıştırılır.Robottan geçirdiğimiz bisküvi ve iri çektiğimiz fındık da eklenir.Bir portakal kabuğu rendesinide ekleyerek iyice karıştırıyoruz.Parfemizi streç film serilmiş kalıbımıza döküyoruz.Derin dondurucuda 3-4 saat bekletiyoruz.
Sosunu hazırlamak için bitter çikolata hariç tüm malzemeyi çırpıyoruz.Dondurucudan çıkardığımız parfemizin üzerine döküyoruz.Bitter çikolatamızı rendeleyim üzerine serpiyoruz.Buzdolabında 20dk daha dinlendirip servise hazır hale getiriyoruz.Afiyet olsun.
********************
NOT;Resimlerin küçüklüğü dikkatinizi çekmiştir.Bilgisayarım çöktüğünde sitedeki hariç tüm resimlerim silindi bunlar siteden aldıklarım.Bu tarifler bitene dek böyle maalesef.
Parfeyi çok severim,denemek isterim bu tarifide,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
Çok leziz olmalı. Ellerine sağlık Fatma ablanın.
YanıtlaSilparfe harika.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSEMRACIM MERHABA,
YanıtlaSilELELRİNE SAĞLIK PARFE ÇOK NEFİS GÖZÜKÜYOR.
Peki ama neden fotoğrafın boyutunu küçülttü bloga eklerken? Büyük hali daha hoş görüntü veriyordu.
Parfeyi bir kaç kez yedim ama denemedim.İçindeki yumurtaların çiğ olmasından dolayı yapmaya korkuyorum ne biliyim bir ara kuş gribi falan varken çiğ yumurta yemeyin diyorlardı.Şimdide sevsemde yapamıyorum.Çiğ yumurta kokusunu yediklerimde de hiç almadım aslında.Sizin yanardağ parfenizde çok şık görünüyor eminim tadıda öyledir.Hamaratlı ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPembe'cim yazdığım gibi fotoğrakların orjinalleri pc çöktüğünde kayboldu o resmi sitemden elde ettim o yüzden küçük cnm.
YanıtlaSilLezzetyolculuğu arkadaşım mutlaka denemeni tavsiye ediyorum.Grip tehlikesi artık geçti şükürki,rahat ol ve bu lezzeti kaçırma.
parfe harika
YanıtlaSilellerine sağlık cnm
Bayılırım parfeye.Elinize sağlık.
YanıtlaSilSayaç için sitearaclari.com adresine girebilirsin.Benim sitemdeki sayaçlardan istiyorsan eğer sayacın üzerine tıklayarak sayacın bulunduğu siteye üye olabilirsin.Üye olduktan sonra sana kod verir o kodu sitene yerleştirirsin.Kolay gelsin
Parfe sevilmezmiii.Süper görünüyor .ellerine sağlık..sevgiler.
YanıtlaSilZaman zaman yazma isteğini kaybediyor insan, geçici olması dileğiyle...
YanıtlaSilara ara gelip bakıyordum, yeniden yazmaya başlamana çok sevindim:)
sevgiler...
Merhabalar kullandığım makineyi sormuşsunuz.Profilimdeki makine Canon 400D,birde sony H5 var kullanımı daha kolay ben genellikle yemek fotolarını sony H5ile çekiyorum.Manzara çekiminde Canonu kullanıyorum.Her ikisinin de çok daha ileri teknolojileri çıktı bile bizimki işte orta halli makinalar.Ama tavsiye ederim.
YanıtlaSilMutlu kalın.
Parfeyi de yakında deniycem birde çiğ yumurta ile yapılan bir kedidili pasta tarifim vardı gaza geldim onuda yapıcam.
Tekrar hoşgeldin..Bir daha arayı uzatma :)))sevgiler...
YanıtlaSilCanım, parfe çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...