
MALZEMELER;
2 s.b. süzme yoğurt
1.y.k. hardal
3 y.k. mayonez
3 y.k. labne peynir
3 y.k. zeytinyağı
10 tane orta boy patates
karabiber
maydonoz
YAPILIŞI;
*Patatesleri soyup fazla küçük olmayacak şekilde dilimliyoruz.(ceviz kadar)
*Ben buharda pişirmeyi terceih ediyorum.
*Düdüklü tencerenin buhar sepetine doğradığımız patatesleri alıp,düşük ayarda 15 dk pişiriyorum.(zamanı dolunca buharı atıp kapağını hemen açın,kararma olmasın).
*Normal yollarla pişirecekseniz doğradığımız patatesleri üzerlerini aşacak kadar suda haşlıyoruz.(fazla yumuşamalarına izin vermeyin)
*Patateslerimiz haşlanırken tüm maydonoz hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz.
*Soğuyan patateslerin üzerine sosumuzu gezdiriyoruz.
*Maydonozla süslüyoruz.
*Afiyet olsun.
*************************
Ben de patates salatasinin her cesidine bayilirim, bu seklini de denemek lazim. Ellerine saglik canim, cok öpüyorum.
YanıtlaSilEllerinize saglik, harika olmus...
YanıtlaSilSevgiler ve guzel bir hafta dilegimle...
Bu tam benlik ellerine sağlık semracığım not aldım :)))
YanıtlaSilHardalli patates salatasini hic duymamistim, ama icerigindeki diger malzemelerle güzel bir sos oldugundan eminim, beni birde patateslerin o güzelim altin sarisi renkleri cok hosuma gitti:))
YanıtlaSilEllerine saglik diyorum arkadasim.
Selamlar ve kocaman öptüm
Hardal nasıl yakışıyor patatese değil mi Semra'cığım? Ellerine sağlık! Ben bazen tane hardal kullanıyorum patatesli yemeklerde, biraz yağda kavurunca nasıl güzel oluyor tadi.
YanıtlaSilPatates salatasını çok severim. Bu çeşidini de denemek lazım mutlaka:). Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler..
aslı
ellerine sağlık nefis olur bilirim
YanıtlaSilmutlu haftalar
sevgiler
Hardalla harika olmuştur eminim..ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler...
Kevser'cim patateslerimin renginin güzelliğini buhar da pişirmeye borçluyum.Bu yüzden de tercih ediyorum buhar yöntemini.Mutlaka denemelisin cnm.
YanıtlaSilTijen'cim her zaman nasıl böyle sıcak olabiliyorsun tebrik ediyorum cnm.Güzel yorumun için teşekkürler.
canım nefis olmuş nefis.ellerine sağlık..
YanıtlaSilSemracığım tekrar hoşgeldin, bu seferki dönüşün hızlı olmuş:)
YanıtlaSilumarım bundan sonra bu kadar uzun aralar vermezsin:)
hardallı ben de denemek istiyordum, patateslerin rengi ise harika, işin sırrı buhardaymış:)ellerine sağlık, sevgiler...
benimde çok severek yediğim bir lezzettir hardallı salata..ellerine sağlık tatlım....
YanıtlaSilhmmm mis miss hardal sevmem ama insan gebe olunca canı herşey istiyormus gercekten
YanıtlaSilellerıne saglık cok hoş