
Menümüzün bir diğer tarifinde sıra.Aslında bugün epeyce yorulmuş olmama rağmen, sitemi ihmal etmemek ve tarif bekleyen arkadaşlarımı daha fazla bekletmemek adına pc karşısına geçtim.Şimdi ki tarifimiz milföy mantısı.Benimde ilk kez denediğim ve yoğurdunu biraz erken koyduğum için üzerinde kurumuş topraklar misali çatlaklar oluşan,ancak her şeye rağmen çok beğenilen bir tarif.Canınız mantı çekmişse ve mantı yapacak potansiyeli kendinizde bulamadıysanız işte size çakma mantımızın tarifi;
MALZEMELER;
10-15 adet milföy hamuru
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan(küçüklerinden)
pulbiber
karabiber
tuz
Üzeri için;
yoğurt
sarımsak
3 y.k. tereyağı
YAPILIŞI;
*Kıymayı büyük bir kaseye alıp soğanımızı üzerine rendeliyoruz.
*Baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
*Milföy hamurumuz'dan bir kare alıyoruz ve bu kareyi 6 eşit parçaya bölüyoruz.
*Küçük karelerin içlerine kıymamızdan koyup uçlarını birleştirerek kapatıyoruz.
*Birleşen kısım tepsiye gelecek şekilde,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
*Tüm yapraklarda aynı işlemi uyguluyoruz.
*200 c 'de pişiriyoruz.
*Mantılarımız pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
*Tereyağımızı eritip ateşten aldıktan sonra içerisine pulbiberi ekliyoruz.
*Fırından çıkan sıcak mantılarım üzerine yoğurdumuzu sonrasında tereyağını döküp hemen servis ediyoruz.
*Afiyet olsun.
NOT:Milföyleri hazırlayıp buzdolabında bekletebilir ve servisinize yakın bir zamanda pişirirseniz ayrıca yoğurdunu da servisten hemen evvel dökerseniz,benim mantımda yaşadığım çatlamış görüntüyü elde etmemiş olursunuz.:)
*****************************
Ziyaret ve yorum için teşekkürler arkadaşım :))
YanıtlaSilMantın nefis görünüyor ellerine sağlık çalışan biri olarak sanırım bu tam bana göre bir tarif en kısa zamanda d4eniyeceğim nefis görünüyor ...
İyi akşamlar dilerim.......
canım benimde sıkça misafirlerime yaptığım güzel bir lezzettir..
YanıtlaSilellerine sağlık..
öpüyorum.
sevgiler...
Offf offf agizda dagilan o müthis lezzeti tahmin edebiliyorum...
YanıtlaSilBirde üzerine sarimsakli yogurt geldimi hic ama hic düsünemiyorum .....yooo yooo düsünüyorum... Ne güzel olmustur...
davet yokmu :) nefis görünüyor
YanıtlaSilCok ilginc bir yemek.Daha once his duymadim ve dusunmedim.Ama istah acici gorunuyor. Evimde milfoy var. bu aksam bende denesem mi acaba:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor canım.
YanıtlaSilSevgiler.
Çok güzel görünüyor canım.
YanıtlaSilSevgiler.
Tam benlik ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilMmm, nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilDenemek istiyorum.Ellerine sağlık.Yeni keşifler herzaman süper oluyor.Teşekkürler.
YanıtlaSilMerhabalar, ellerinize saglik harika olmus mantiniz. Benimde oglum milföy hamurlu mantiyi cok seviyor, ama o kraker gibi yemegi seviyor. Firinda pistikten sonra tabagin bir kenarina yogurtlu yagli sosu aliyorum, bir tarafada mantilari, yogurda bandirarak yiyor.
YanıtlaSilcitit citir hosuna gidermis,chips gibi.
Davet de mükemmel, masallah, yapanlarin ellerine saglik, yiyenlerede afiyetler olsun, selamlar....
sosyete mantısı falan yaptımda milföy mantısını hiç yapmadım çokta pratik hafızama kaydettim.Güzelde görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerne saglık cnm cok nefis görünüyor burdan :)
YanıtlaSilselamlar hayırlı ramazanlar arkadaşım.nefis olmuş.ellerine sağlık.bu arada bloğumda hobidünyam yemek etkiliği var.güzel lezzetlerinle seni de davet ediyorum.5 eylüle kadar lezzetli tariflerle katılabilirsin.sevgiler...
YanıtlaSilMerhabalar canim, ellerine saglik, nefis olmus, sevgiler....
YanıtlaSilÇok farklı geldi bana deneyeceğim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSililginç bir tarif ellerinize sağlık.milföyden mantı yapıldığınıda öğrenmiş olduk
YanıtlaSil