04 Aralık 2009

MİLFÖY MANTISI

Menümüzün bir diğer tarifinde sıra.Aslında bugün epeyce yorulmuş olmama rağmen, sitemi ihmal etmemek ve tarif bekleyen arkadaşlarımı daha fazla bekletmemek adına pc karşısına geçtim.Şimdi ki tarifimiz milföy mantısı.Benimde ilk kez denediğim ve yoğurdunu biraz erken koyduğum için üzerinde kurumuş topraklar misali çatlaklar oluşan,ancak her şeye rağmen çok beğenilen bir tarif.Canınız mantı çekmişse ve mantı yapacak potansiyeli kendinizde bulamadıysanız işte size çakma mantımızın tarifi;
MALZEMELER;
10-15 adet milföy hamuru
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan(küçüklerinden)
pulbiber
karabiber
tuz
Üzeri için;
yoğurt
sarımsak
3 y.k. tereyağı
YAPILIŞI;
*Kıymayı büyük bir kaseye alıp soğanımızı üzerine rendeliyoruz.
*Baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
*Milföy hamurumuz'dan bir kare alıyoruz ve bu kareyi 6 eşit parçaya bölüyoruz.
*Küçük karelerin içlerine kıymamızdan koyup uçlarını birleştirerek kapatıyoruz.
*Birleşen kısım tepsiye gelecek şekilde,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
*Tüm yapraklarda aynı işlemi uyguluyoruz.
*200 c 'de pişiriyoruz.
*Mantılarımız pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
*Tereyağımızı eritip ateşten aldıktan sonra içerisine pulbiberi ekliyoruz.
*Fırından çıkan sıcak mantılarım üzerine yoğurdumuzu sonrasında tereyağını döküp hemen servis ediyoruz.
*Afiyet olsun.
NOT:Milföyleri hazırlayıp buzdolabında bekletebilir ve servisinize yakın bir zamanda pişirirseniz ayrıca yoğurdunu da servisten hemen evvel dökerseniz,benim mantımda yaşadığım çatlamış görüntüyü elde etmemiş olursunuz.:)
*****************************

17 yorum:

  1. Ziyaret ve yorum için teşekkürler arkadaşım :))
    Mantın nefis görünüyor ellerine sağlık çalışan biri olarak sanırım bu tam bana göre bir tarif en kısa zamanda d4eniyeceğim nefis görünüyor ...
    İyi akşamlar dilerim.......

    YanıtlaSil
  2. canım benimde sıkça misafirlerime yaptığım güzel bir lezzettir..

    ellerine sağlık..
    öpüyorum.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Offf offf agizda dagilan o müthis lezzeti tahmin edebiliyorum...
    Birde üzerine sarimsakli yogurt geldimi hic ama hic düsünemiyorum .....yooo yooo düsünüyorum... Ne güzel olmustur...

    YanıtlaSil
  4. davet yokmu :) nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Cok ilginc bir yemek.Daha once his duymadim ve dusunmedim.Ama istah acici gorunuyor. Evimde milfoy var. bu aksam bende denesem mi acaba:)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Tam benlik ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  9. Mmm, nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Denemek istiyorum.Ellerine sağlık.Yeni keşifler herzaman süper oluyor.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar, ellerinize saglik harika olmus mantiniz. Benimde oglum milföy hamurlu mantiyi cok seviyor, ama o kraker gibi yemegi seviyor. Firinda pistikten sonra tabagin bir kenarina yogurtlu yagli sosu aliyorum, bir tarafada mantilari, yogurda bandirarak yiyor.
    citit citir hosuna gidermis,chips gibi.
    Davet de mükemmel, masallah, yapanlarin ellerine saglik, yiyenlerede afiyetler olsun, selamlar....

    YanıtlaSil
  12. sosyete mantısı falan yaptımda milföy mantısını hiç yapmadım çokta pratik hafızama kaydettim.Güzelde görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. ellerne saglık cnm cok nefis görünüyor burdan :)

    YanıtlaSil
  14. selamlar hayırlı ramazanlar arkadaşım.nefis olmuş.ellerine sağlık.bu arada bloğumda hobidünyam yemek etkiliği var.güzel lezzetlerinle seni de davet ediyorum.5 eylüle kadar lezzetli tariflerle katılabilirsin.sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar canim, ellerine saglik, nefis olmus, sevgiler....

    YanıtlaSil
  16. Çok farklı geldi bana deneyeceğim, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. ilginç bir tarif ellerinize sağlık.milföyden mantı yapıldığınıda öğrenmiş olduk

    YanıtlaSil

SİZİN YORUMUNUZ NEDİR?