06 Ekim 2008

TAVADA PİDE PİZZA

Ramazan ayından kalan bir tarifimle burdayım.Bayat ekmek ve pideleri değerlendirmek amaçlı fırında denediğim pizzadan oldukça memnun kalmıştık.Siz resimlerini görememiştiniz tabi.Yanlız iftar açtığım bir gün tava da yapılan şeklinide denemek istedim.Fırındakinden daha da lezzetli oldu.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER;
1 adet bayat pide
1,5 s.b. süt
1/3 s.b. sıvı yağ
1 yumurta
tuz
sucuk
kaşar peynir
2 sivri biber
2 domates
mısır
SOS İÇİN;
1 y.k. salça
1/2 ç.b. su
kekik
pulbiber
YAPILIŞI;
Süt, yumurta,yağ ve tuzu iyice karıştırarak sos haline getiriyoruz.Pidelerimizi ufak parçalara ayırıp bu karışımda elimizle ezerek iyice karıştırıyoruz.Tavamızın zeminini haifice yağlıyoruz ve ısanmış pideleri tavamıza yerleştiriyoruz,elimizle bastırarak inceltiyoruz.Salçamızı su ile inceltiyoruz,çok katı olursa biraz daha su ekleyebiliriz,kekik ve sevdiğiniz diğer baharatları ekleyip pidelerimizin üzerine sürüyoruz.Sucuklarımızı dilimleyip pidenin üstüne diziyoruz,biberlerimizi de ince doğradıktan sonra ekliyoruz ve ocağımızın en kısık gözünde ,kısık ateşte 15 dk kadar pişiriyoruz.Tavamızın kapağı kapalı olsun.Domateslerimizin kabuklarını soyup minik minik doğruyoruz ve pizzamızın üzerine ekliyoruz,mısırlarımızı da ekleyip 15 dk daha pişiriyoruz.En son rendelenmiş kaşarlarımızı ekleyip eriyinceye dek bekliyoruz ve sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.
**********************************

15 yorum:

  1. Semara'cığım
    ne kadar pratik tarif, artan ekmekler her zaman sorun olmuştur.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Semra'cım ilk yorumu kaptım.Misssss gibi kokusu ta bana kadar geldi ellerin dert görmesin.Hemde bayat pideler değerlenmiş süper,yiyenlere afiyet olsun,öptüm...

    YanıtlaSil
  3. semracımmm valla görüntü muhteşemmm ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Semracım tek kelimeyle enfes..Acayip iştah açıcı görünüyor, ellerine sağlık,
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Pizza çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Gecikmeli olarak bayramını kutlayıp, yanaklarından öpüyorum Semra'cığım..

    Tavada pizza öyle nefis görünüyor ki,iç geçirmemek elde değil inan..Kolaylıkla akşam kahvaltılarında yapılabilir türden..Paylaşımın için teşekkürler..


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  7. canım ellerine sağlık.geçmiş bayramın mübarek olsun.sevgiler.naşide

    YanıtlaSil
  8. Bizimde hep özellikle ramazanda yaptığımız tarif. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle.......

    YanıtlaSil
  9. Yolculuk bitti, eve döndüm. Şimdi yavaş yavaş dostlara selam etme zamanı. Sevgiler Semra'cığım!

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık harika olmuş..

    YanıtlaSil
  11. cnm pizzayada bayılırım ellerine sağlık bayatları değerlendirmek için iyi bir yöntem
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. bende genelde fırında yaparım hatta resmini çektim ramazanda yayınlaamak bir türlü kısmet olmadı.canım ellerine sağlık hiç bir zaman vazgeçemeyeceğim bir lezzet..

    YanıtlaSil
  13. Muhtesem görüntü ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  14. semracım pek güzel görünüyor....

    ellerine sağlık....

    öpüyorum seni canım...

    YanıtlaSil
  15. Tek kelimeyle süper olmus, ellerine saglik Semra'cim. Öpüyorum canim.

    YanıtlaSil

SİZİN YORUMUNUZ NEDİR?