05 Ekim 2007

LİMON SOSLU BROKOLİ-iftar menüsü-3


Tarife hacet yok ancak.Kısaca anlatayım.Brokolileri yıkadıktan sonra düdüklü tenceremin buhar sepetinde 1 de 3 dk pişiriyorum.süre az gibi gelebilir ancak değil.Brokoli gibi vitaminli sebzeleri ne

kadar az pişirirsek o kadar iyi olur.Tencerenin altını kapatınca buharını serbest bırakıp kapağını hemen açın yoksa renkler solar ve fazla pişerler.Servis tabağına aldıktan sonra üzerine biraz tuz serpin.Hakiki zeytinyağı,bol limon,ve 1 çay kaşığı sarımsak tozunu karıştırıp üzerine gezdirin.Afiyet olsun

KADINBUDU KÖFTE-iftar menümden-2



En çok sevdiğim köftelerdendir ama denemek bu zamana napis oldu.Anlatıldığı kadarda zahmetli gelmedi bana.Denemenizi tavsiye ederim.
*
MALZEMELER;
1 kg.yağsız kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
1 büyük çay bardağı haşlanmış pirinç
1/2 demet maydonoz
tuz
karabiber
pul biber
ÜZERİ İÇİN;
2yumurta
un
galeta unu
ve kızartmak için sıvı yağ
*
YAPILIŞI;
Kıymayı iki parçaya ayırıyoruz.bir kısmını az sıvı yağda suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz.Diğer yanda pirinci de tuzlu suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.haşlamış olduğumuz kıyma ve pirinç ılınınca diğer malzemelerin tümüyle harmanlıyor ve iyice yoğuruyoruz. 15 dk dinlendirdikten sonra şekil veriyoruz önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.Fazla yağını alsın diye kağıt havluya alıyoruz.mümkünse sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.

PATATES KROKET-iftar menümden-1


İftar telaşından dolayı fotoğraflamayı unutmadığım tariflerim...
*
MALZEMELER;
5 orta boy patates
3 kaşık un
1 yumurta
tuz
karabiber
pulbiber
galeta unu
*
YAPILIŞI;
Patateslerin kabuklarını soyup dörde böldükten sonra düdüklü tencerenin buhar sepetinde 15 dk pişirdim.genişçe bir kaba aktarıp üzerine un,yumurtanın sarısı(beyazı daha sonra kullanacağız),karabiber,pul biber ve tuzu ekliyoruz ve bir ezici yardımıyla iyice püre haline gelene kadar karıştırıyoruz.Daha sonra bu karışımdan küçük toplar halinde yuvarlaklar yapıyoruz.bu topları önce una sonra yumurta akına ve en son galeta ununa buluyoruz.kızgın yağda kızartıyoruz.Afiyet olsun.