05 Ekim 2007

FIRIN MANTISI-iftar menüsü-4




Yaparken biraz zaman alsada oldukça lezzetli oluyor.tarifi ise oldukça kolay.Afiyet olsun.
*
MALZEMELER;
4 adet yufka(fırın tepsisini tamamen dolduruyor)
250 gr yağsız kıyma
1 orta boy soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
karabiber
pul biber
tuz
ÜZERİ İÇİN;
yoğurt
sarımsak
tereyağ-sıvı yağ karışımı
pul biber
*
YAPILIŞI;
Yufkalar ortadan ikiye bölüyoruz.Yarım yufkayı masanın üzerine yayıyoruz.düz tarafına şerit halinde hazırlamış olduğumuz kıymalı içten(bu arada kıymayı diğer malzemelerle harmanladık değilmi?)seriyoruz.sonra sıkı bir şekilde rulo yapıyoruz.ve bir parmak genişliğinde parçalara bölüp tepsiye diziyoruz.üzerleri kızarıncaya kadar fırınlıyoruz.servise yakın bir zamanda 4-5 bardak kaynamış suyu üzerlerine gezdiiriyoruz ve başka bir tepsi ile kapatıyoruz.yumuşadıkları zaman servis tabağına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve yağ döküyoruz.Afiyet olsun.


1 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

bu tafife bayıldım mantıyı deneyeceğim ellerinize sağlık yorum yazmayı seviyorumda şu harf(kelime doğrulama olmasa