10 Kasım 2007

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


*
MALZEMELER;
2 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 demet maydonoz
2 kesme şeker
1 tatlı k. nane
1 tatlı k.karabiber
1 tatlı k.tarçın
1tatlı k. tuz
1 su b. kaynamış su
3 su bardağı kaynamış su
*
YAPILIŞI;Soğanları ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz,fıstıkları ekleyip bu şekilde de biraz kavurduktan sonra pirinci ekliyoruz kavuruyoruz,sırasıyla bir saat önceden suda beklettiğimiz üzümleri,şekeri,nane'yi,karabiberi,tarçını,tuzu,maydonozu ekliyoruz.1 su bardağı kaynar su ekleyip çok kısık ateşte demlendiriyoruz.Yaprakları ince bir şekilde sarmaya gayret ediyoruz.Sardıklarımızı güzelce tencereye dizdikten sonra varsa üzerlerine dolma taşı koyalım.Kaynatmış olduğumuz suyu yarı yarıya ekleyip ağır ateşte pişiriyoruz suyu çekmeye başlayınca kalan kaynamış suyuda ekleyelim.Tamamen suyunu çektiğinde servise hazırdır. .*PÜF NOKTASI;Dolmaları dizeceğiniz tencerenin dibine yaprakların saplarını dizerseniz kazalara engel olmuş olursunuz.Afiyet olsun.
********************

2 yorum:

Aysel dedi ki...

KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. SARMAYA KİM HAYIR DİYEBİLİRKİ. ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

Semra Ablacıım

Şu kuzenler gününü tekrarlasakta sarmandan bi daha yesek mümkün müdür:P

çoook öptüm seni
çiğdem

P.S: yoldayım geliyorum sen hazırlığa başla:)