04 Mayıs 2008

________PRATİK KONSERVE KAPATMA________



Konserveleri evde hazırlamak ne kadar zevkli bir uğraş olsada kavanozları vakkumlama durumları beni en sevdiğim bu hazırlıktan bazen men eder.Ancak her konuda bilgisi ve pratikliğine hayran olduğum bir ablamın önerisi beni çok mutlu etti çünkü artık konserve yapmak çok daha kolay olacak.Hazırladığımız konservelerin kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra bulaşık makinesine kapakları yukarı gelecek şekilde yerleştiriyoruz,en yüksek sıcaklıkta deterjansız olarak yıkıyoruz ve onlar kendi kendilerine vakkumlanıyorlar.Tabi fire verenler olurmu bilmem ancak o risk kaynatırken de var zeten.Sizi bilmem ancak ben bu fikri çok beğendim.Yaz mevsimi yaklaşmışken herşey tadındayken hazırlık yapmak isteyenlere iyi bir fikir olur umarım..
*****************************

18 yorum:

. dedi ki...

NE GÜZEL BILGILER BUNLAR SEMRACIGIM,PAYLASIMIN ICIN TESEKKÜRLER.
CANIM IYI GECELER,SEVGILER BENDEN:)

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

çok ilginç ve pratik geldi bu fikir bana.eee ne demişler akıl akıldan üstündür.:).aklımın bi köşesine yazdım cnm..çok teşekkürler..

elif dedi ki...

bloğun çok güzel

ayrıca konserve fikrine bayıldım. ne güzel fikir. biz annemle yaparız konserve ve kaynatırız . zor oluyo . bunu anneme söyleyip denemeliyiz

Bir Anne dedi ki...

harika bir fikir, denemek lazim.

lezzetyolculugu dedi ki...

Valla çok ilginç bir fikir icat edenlerin önünde saygıyla eğiliyorum.Altın ve gümüş takıları bulaşık makinesinde parlatmayı bir kuyumcu tanıdığımızdan duymuştum ama bunu ilk defa duyuyorum.Ve deneyeceğim.Ama canım benim bunların tariflerinide ver bize vakti gelince.

Feyza Fidan dedi ki...

Süper bir fikir Semracımmmm..Yaz da hazır gelmek üzere, kışa bol bol hazırlık yaparız bu metodla :))
Öpüyorum seni..

bir demet feslegen dedi ki...

Canım bunu hemen anneme ileticem, bu konularla o ilgileniyo :)
Çok tsk.ler
Sevgiler

made in funda dedi ki...

DEĞİŞİK BİR FİKİR.DENEMEYE DEĞER CANIM.SAĞOLASIN..

Aymen dedi ki...

enteresan bir çözüm ilk kim keşfetti acaba:)

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım öncelikle gzüel sözlerin için çok teşekkür ederim.Kendi evimde hiç konserve yapmadım ama yaparsam aklımda bulunsun harika fikir
paylaşımın için teşekkürler
sevgiyle kal

rümeysaninrüyasi dedi ki...

MERHABA ARKADASIM BIR GUN BAHAR OLMAK ISTERSEN CICEKLERIN DAIMA ACIK OLSUN BIR GUN CICEK OLMAK ISTERSEN YUZUN HEP GUNESE DONUK OLSUN VE BIR GUN BIRINI SEVERKEN KALBIN HEP ONUNLA OLSUN
ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Adsız dedi ki...

Tüm annelerin ve senin anneler günün kutlu olsun canım sevgilerimle

lezzetyolculugu dedi ki...

Arkadaşım anneneler gününü kutlarım pırıl pırıl iki evladın ve eşinle nice mutlu,huzurlu,sağlıklı anneler günleri geçirmeni dilerim.
Sevgiler

Esradan dedi ki...

merhabalar,siteniz ve tarifleriniz çok hoş özellikle ilk fırsatta prenses salatayı denemek istiyorum,ben de sizi beklerim,bu arada fotoğrafada meraklısınız sanırım,eşimin fotoğraf sitesinide gezerseniz sevinirim.sevgiler
www.esradan.blogspot.com
www.esrakasim.blogspot.com
www.metinkasim.blogspot.com

Nilay Cinisli dedi ki...

Canım anneler gününü kutlarım..Kucak dolusu sevgiler

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
Sonrasında ise uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

keskinli dedi ki...

selam canim
gecmiste olsa annelere günün kutlu olsun öptüm sevgilerimle

Yaren dedi ki...

Semracim canim benim anneler günün kutlu olsun,nice mutlu yillar annen ve cocuklarinla kutlarsin canim.Konserveleri ne güzel hazirlamisin,harika görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgiyle kal.