21 Eylül 2008

LEBENİYE ÇORBASI

Her ne kadar bizim mutfağımıza ait bir çorba olmasa da(lübnan), ramazan sofralarına yakışan bir lezzet olduğunu düşünüyorum.Biraz meşakatli ancak lezzetine baktığınızda "değmiş" diyorsunuz.Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
MALZEMELER
Çorba için;
2 lt su
1/2 s.b. yasmin pirinç
2 s.b. yoğurt
1 yumurta
1 y.k. un
tuz
nane
2 kaşık tereyağ+3 kaşık mısırözü
Köfte için;
250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz,karabiber
+
1 kase haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut
YAPILIŞI;
Kıymamızın icerisine rende soğanımızı ekliyoruz,tuz,karabiber ekledikten sonra nohut büyüklüğünde parçalar yuvarlıyoruz.Köftelerimizi un serptiğimiz kabımıza alıyoruz ve hafifçe sallayarak una bulanmalarını sağlıyoruz.
Nohutumuzu haşlayıp kabuklarını soyuyoruz.
Tenceremize 2 lt suyumuzu koyuyoruz.Kaynadıktan sonra tuz ve pirincimizi ekliyoruz.Pirinçlerimiz piştikten sonra ayrı bir kapta iyice karıştırdığımız un,yumurta ve yoğurdu yavaş yavaş kaynayan pirincimize ekliyoruz.Kaynadıktan sonra içerisine köftelerimizi ve nohutumuzu ekliyoruz 10-15 dk kadar pişiriyoruz.Ayrı bir tavada erittiğimiz tereyağ+sıvıyağ karışımımıza nanemizi de ekliyoruz ve çorbamızın üzerine döküyoruz.Afiyet olsun.
***************************






5 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Bu corba burdaki sogukta iftarda bir icilirki icimizi isitir sicacik.Burasi sogudu kalorifer yakiyoruz iftardada böyle sicak corbalar iyi gidiyor ellerine saglik canim nefis olmus

Adsız dedi ki...

selam..çorbasız iftaar olmaz..harika ve çok nefis bir çorba olmuş...eline saglık canım.sevgiler.
http://hunerlieller.net

Adsız dedi ki...

bu çorbayı denemeliyim oğlum yayla çorbasına bayılıyor eminim bunuda seve seve yer bende mutlu olurum ellerinzie sağlık

pervin dedi ki...

Sevgili Semracım lebeni çorbası aslında bizlere yabancı degil biraz farklılıklar var mesela antep yöresinin analı kızlı çorbasıda bunun yoğurt değilde salçalısı buda değişik olmuş ellerine sağlık ben değişik şeyleri çok severim çünkü hergün ne yapıcana şaşırıyor insan sevgiler...

Yaren dedi ki...

Semracim nefis görünyor corban ,ellerine saglik canim.Nerelerdesin msnde görünmez oldun.Gerci bu aralra bende pek fazla ugramiyorum ama senide uzun zamandir görmüyorum.Sevgiyle kal bebek:)