18 Eylül 2008

TARİFLERDEN ÖNCE BİRAZ GÜLELİM..

Bana mail olarak gelen bu yazıyı çok beğendiğim için sizlerle paylaşmak istedim.
ERKEK YEMEK TARİFLERİ
DOMATESLİ BEBERLİ YUMURTA
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamani gelmiş demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmistir herhalde ocağın altını kapatıyoruz.
MAKARNA
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna posetini bosaltıp maç izlemeye başlıyoruz. İlk yarının ortalarına dogru kalkıp altını kapatıyoruz. Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa firlatıyoruz. Yapışırsa pişmiş demektir. Devre arasında hala icinde su kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru döküyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap sıkıp yiyiyoruz. Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın. Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karışıyor.
PİLAV
Pilav aslında basit bir yemek değil.Aranan kriterler var.Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor.Sonuncusu kolay.Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyor ama uzun sürüyor.Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte;ama sorun etmeyin.Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor.Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz.Su ve tuz koyup pişiriyorsunuz.Hem bunu süzmeye de gerek yok:)
PATATES KIZARTMASI
En kolay işlerden biri.Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz.Tek yapmanız gereken altını zamanında kapamanız.Yoksa tencere alev alabiliyor.Bu yüzden sadece tv de pembe dizi varken yapın.Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz.Mutlaka tabağa koymak gerekiyor.Onun dışında çok kolay.
PÜF NOKTALARI;
1.Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin.Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
2.Asla sade pilav yapmayın.Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.
3.yemekler kendi başlarına hareket edemezler.şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir.Sakın yemeyin.
4.Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sıkica kavrayin ve> altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yirtilacaktir. Belki> bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger. Ozellikle> misafirlerin yaninda yapmanizi tavsiye ediyorum. Oyle daha guzel, bu size> cok maco bir hava verir.
************************

3 yorum:

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

yeni şablonun güzel olmuş canım.insan arada değişiklik istiyor dimi..

yazıda bana daha önce mail olarak gelmişti..çok hoş:))..

öptüm canım

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Biraz değil bayağı bir güldüm , paylaşım için teşekkürler canım...

Aymen dedi ki...

eksiği yok fazlası var:)