22 Eylül 2007

ŞEKERPARE-RAMAZAN GELDİ HOŞGELDİ


Ramazan ayında en çok yaptığım tatlılardandır.klasik tarifleri kendime değiştirip daha hafif ve biraz daha kıtır yaptım tavsiye ederim.
*
MALZEMELER;
1 paket margarin(yumuşamış)
3 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
un
ŞERBETİ İÇİN;
4 bardak su
2 bardak şeker
*
YAPILIŞI;
Öncelikle yağ,yumurta ve pudra şekeri iyice yoğrulur.daha sonra un ve diğer malzemeler eklenir.ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edilir.ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekillendirin.dilerseniz fındıkla süsleyin.200 derecede pişirin(işte ben bu esnada biraz üzerlerinin pembeleşmesini bekliyorum.normalde daha acık renkli olur)tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.fırından çıkar çıkmaz şerbetini üzerine gezdiriyoruz.eğer fazla şerbetli olmasını istemiyorsanız 5 dk sonra içinden alıp başka bir kaba dizin.Afiyet olsun.
ŞERBETİN YAPILIŞI;
tatlının şekerini bu ölçüye kadar azalttım çünkü bu da gayet tatlı oluyor yeterli yani.siz daha tatlı isterseniz 4 bardak suya 4 bardak şeker şeklinde kaynatabilirsiniz.kaynadıktan sonra sadece 5 dk daha pişirin.Afiyet olsun.
*******************

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Resmen bir sekerpare hastasiyim :) bu ne kadr muntazamn bir goruntu cok harika olmus ellerine saglik. Mutlaka denemek isterim, benim yaptiklarim pek tutmadigi icin cok fazla yapmiyorum :)

Ellerine saglik..