27 Eylül 2007

ÇİN USULÜ TAVUK


Bu tarifi internette biryerlerden aldım ama adresi maalesef anımsamıyorum.oldukça lezzetli bir tavuk yemeği.Görünüşü ise tam istediğim gibi.Ancak resim tavuklar eklenmeden önceki safha yine iftar telaşından sonraki aşamaları çekmeyi unutmuşum.
*
MALZEMELER;
1/2 kg tavuk göğsü
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızı dolmalık biber
2-3 ader yeşil biber
3 kaşık soya sosu
tuz
1 kaşık tavuk baharatı
sıvı yağ
*
YAPILIŞI;
Wok tavasında gördüğünüz şekilde tüm sebzeleri doğruyoruz.sıvı yağı biraz kızdırıp sebzeleri sırayla ilave ediyoruz.Dikkat edilmesi gereken husus ocağı kısmamamız gerekli çünkü o zaman sebzeler sularını salıyor ve renkleri kaçıyor.seri bir şekilde karıştırarak kavuruyoruz.(aşçılara özeniyorsanız eğer denemeye değer ben şöyle birkaçkez havalandırdım.demekki yapılabiliyormuş:) )son olarakta aynı şekilde doğranmış tavukları, soya sosunu,tuzunu ve baharatlarını ilave ediyoruz.yine ateşi azaltmadan tavuklar pişinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz.afiyet olsun.
*******************

3 yorum:

keskinli dedi ki...

selam canim
ben gelmeyeli harika seyler eklemmissin ellerine saglik ben blogspottada sayfa actim ama acemiyim onun icin blogcuda devam ediyorum ama burayada tarifler ekleyecegim sorum olursa yardim edermisin burdaki herkesden yardim istiyorum
keskinlininmutfagi.blogcu
burdada ikizlerinannesi

Yaren dedi ki...

Ne kadar karika görünüyor,cok hos olmus.Ellerine saglik.

aysun dedi ki...

Tarifinizi denedim ve beğendim. Teşekkürler.