19 Ekim 2007

ÇITIR TAVUK ve PİLAV**HURMALI-TARÇINLI MOZAİK PASTA


Kendi çocuklarımdan bilirim çocuklu aileler için sevilen bir tariftir.ne zaman yapsam en ala yemekten daha fazla makbule geçer:)
*
MALZEMELER;
2 adet tavuk göğsü
2 adet yumurta
un
galeta unu
tuz
kızartmak için sıvı yağ
*
YAPILIŞI;
Tavuk göğüslerini (isterseniz şekildeki gibi biraz daha dolgun istersenizde et tokmağı ile incelterek biraz daha ince bir şekilde) kesin.tuzladıktan sonraönce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa batırın ve sıvı yağda kızartın.yanına birde sade pilav...Afiyet olsun.
********************



Ramazanın bereketlerinden hurmaevde fazlaca bulununca değerlendirmeye karar verdim.ne yapsam diye düşünürken aklıma böyle bir fikir geldi bazen böyle ekle çıkar yaparım tariflerime ama iyikide yapmışım mutlaka denemenizi tavsiye ederim.özellikle bu tatları sevenlere.
*
MALZEMELER;
1/2 kg petibör bisküvi
1 bardak şeker
1 yumurta
1 paket kakao
1/2 paket margarin(erimiş)
1 bardak süt
1,5 bardak iri doğranmış hurma
1 kaşık tarçın
1 bardak öğütülmüş fındık
*
YAPILIŞI;
Bisküvileri derince bir kap içerisine ufalayalım,eritmiş margarini,kakaoyu,yumurtayı,şekeri,sütü,tarçını ekleyip iyice yoğuralım.kıvamına göre biraz daha süt eklenebilir.en son olarak hurmaları,fındığı ekleyip biraz daha yoğuralım.benim kullandığım kapta gerekmedi ancak kalıp olarak kullanacağımız kaba streç film serip karışımı içerisine boşaltalım.dondurucuda1-2 saat bekletelim.servis etmeden 1 saat önce dondurucudan normal bölmeye geçirirsek daha iyi olur.servis tabağımıza ters çevirip süsleyelim.Afiyet olsun.
********************

3 yorum:

ayse26 dedi ki...

merhaba gerçektende çocuklar bu çıtır tavuklara bayılıyor benim oğlumda çok sever bizimki baget yapılanı çok seviyor yanındada tavuk ve ayran nefis bir öğün oluyor

semra mutfakta dedi ki...

gelen istekler üzerine kelime doğrulamayı kaldırdım arkadaşlar.

yaren dedi ki...

Tavukla pilavda lezzetli görünüyor.Pastaninda tadini merak ettim, cok güzel bir hali var:)ellerine saglik canim