30 Ekim 2007

PEYNİRLİ AY ÇÖREĞİ



Tarif defterimin ilk sayfaların da yer alır bu tarif.Evliliğimin ilk yıllarında beri sürekli birşeyler eklerim defterime.Ancak ilk eklenenlerden olmasına rağmen henüz denemediğim bir tarifti.Kısmet bu güneymiş ama kendime kızmadım desem yalan olur.Çok kolay ve lezzetli oldu.Daha önce denemem gerekirmiş.
*
MALZEMELER;
1 paket(250 gr)margarin eritilmiş
1 çay bardağı süt
1 paket yaşmaya
3 yumurta (ikisinin sarısını ayırıyoruz)
1 y. k. tuz
1 y.k. şeker
un
*
YAPILIŞI;
Sütümüzü ılındırdıktan sonra mayayı ve şekeri ekleyip eritiyoruz.Çelik kaşık kullanmamaya özen göstererek.Maya eridikten sonra bir yumurta ve diğerlerinin de beyazları,eritilip soğutulmuş margarin,tuz ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Karışıma unu azar azar ilave ederek yoğuruyoruz.Hamur elimizden ayrılacak kıvama başka bir deyişle kulak memesi kıvamına gelene kadar devam ediyoruz.Mayalanmasını beklemeden hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparıyoruz,bu parçaları avucumuz da biraz yuvarlayıp tezgah üzerinde elips şeklini veriyoruz.Arasına peynirli harçtan koyduktan sonra uçlarını sıkıca birleştiriyoruz.Birleştirdiğimiz kısım tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Umarım anlatabilmişimdir.Afiyet olsun.
*********************

6 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Mayalı hamur işlerini çok seven biri olarak,bu peynirli kurabiyeler beni benden aldı..))Ellerine sağlık harika görünüyorlar..))

Sevgilerimle

keskinli dedi ki...

selamlar...
of of mis gibi olmuslar kokusu buralara kadar geldi ellerine saglik sevgiler

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,

Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor ay çörekleri.İyiki deneyip tarifi bizlerle paylaşmışsın.


sevgiyle kal...

NiNo dedi ki...

cok guzeller ellerine saglik canim

yemedeyanindayat dedi ki...

Harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Merhaba Semra, bazen bende defterime baktığımda yıllar önce ekleyip denemediğim tarifleri görüyorum. Denemeliyim diyorum. SOnra kalıyor, denediğimde çok lezzetli olduğunu farkediyorum, sonra beni geçmişe götürüyor aaa bunu şu kişide yemiştim ozamanda çok lezzetli gelmişti diyorum.. :)

Tuttuğum defteri daha ayrıntılı tutmalıyım diyorum kendime :) Oyy yarama basmışsın :)

Senin peynirli ayçörekleri enfes görünüyor. bende denemeliyim dedim.. :) Ellerine sağlık.

sıcacık sevgiler...