Çok basit ve pratik bir tarif dilerseniz kahvaltı sofralarına da hazırlayabilirsiniz.
*
*
MALZEMELER;
8 adet milföy hamuru
acıka
ACIKA TARİFİM;
1 su b. acı biber salçası
1 su b. domates salçası
1 su b.öğütülmüş fındık veya ceviz
1 çay b. sıvı yağ
1 tatlı k. pulbiber
3 diş sarımsak
ve damak zevkinize göre baharatlar
*
YAPILIŞI;
Acıka malzemelerini harmanlayın acıkanız hazır:)Milföy hamurlarını dört parçaya kesin.Parçaları fırın tepsisine koyun ve pişirin.Daha sonra aralarını bir bıçak yardımıyla hafif açın ve acıka dan 1 tatlı kaşığı koyun.
7 yorum:
selamlar....
tek kelimeyle muhtesem bir kac gün gelemedim harikalr yayinlamissin yine
hepside tek kelime ile süper sevgiler canim iyi pazarlar
ben bu yemeklerin adını ilk defa duydum.
yine harika şeyler yapmışsın ellerine sağlık canım.bu acıkalı tarifinde çok leziz görünüyor.
öptüm.
sevgiler
Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor,bir arkadaşta poğaçanın arasına sürülmüş olarak denemiştim ve çok beğenmiştim.
sevgi ve selamlar...
Canim ya,2 gün internete girmedim ,gene süper seyler döktürmüsün,hepsi harika.Acukayida severiz. Elmali pastada cok süper.Ellerine salgik
Semra'cigim, hemsom, acukalar senin olsun, ben zeytinyaglilardan alayim:)). Canim, ben de seni bir oyuna davet ettim, eger daha once katilmadiysan. Sevgiyle kal...
Bende acıkayı çok sık yaparım mayalı poğaçalarla servis yapıyordum ama milföyle ilk defa gördüm daha kolay bundan sonra denerim :)
sevgilerimle iyi haftalar...
Yorum Gönder