29 Kasım 2007

MANTAR KURABİYE


Çok lezzetli bir kurabiye mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
*
MALZEMELER;
2 bardak un
2 bardak nişasta
1 paket margarin
1 bardak pudra şekeri
kakao(süslemek için)
*
YAPILIŞI;Margarin mümkün olduğunca çok yumuşasın.Fazla iri olmayan bir bardakla bu ölçü tam tutuyor.Siz un haricindeki tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurun,unu ekleyin ve tekrar yoğurun.Kurabiyeleri fazla büyük olmayacak şekilde yuvarlayın ve üzerine şekil vereceğimiz kapağı (ben minik bir tuzluk kapağı kullanıyorum) önce kakao ya sonra kurabiyelerin üzerine batırıyoruz.180 c de pembeleşmesine fırsat vermeden pişiriyoruz.Afiyet olsun.
************************

8 yorum:

Yaren dedi ki...

Ne güzel kurabiyeler bunlar.Özerini de degisik farkli süslemisin.Ilk bakista düdündüren bir süs olmus,nasil yapilbistir diye.Ellerine saglik cok güzel.

keskinli dedi ki...

canim
bir kac gündür rahatsizdim ugrayamadim kusura bakma kurabiyelerin enfes olmus ellerine saglik bayildim bende cok yaparim bunlardan harika oluyorlar msn ime ekledim seni ama hic karsilasamadik bir gün tanisalim insallah ayrica msn adresini verdigin icinde tesekkürler öptüm

Baharcicegi dedi ki...

Dediginiz gibi cok lezzetli bir kurabiye,bende yapiyorum nefis oluyor,elize saglik

Ferah Gülşen dedi ki...

hımmm tadı ağzıma gelir gibi oldu. deniycem. eline sağlık.

Ilker Erdem dedi ki...

cok guzel olmus ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Selam Semra, evet aslinda bende büyük bir hevesle gecmistim blogspota cünkü takip ettiklerimin coguda blogspotta ama malesef biraz basarisiz oldum. Cok ugrastirdi beni sitemi oraya tasimak, sonrada resimlerle ilgili problem yasayinca acayip canim SIKILDI ve bende bir anlik öfkeyle siliverdim blogspota blogumu :-( Neyse belki blogcudaki resim kontenjanim dolunca yeniden denerimi blogspotu :-)) Bu arada kurabiyeler nefis görünüyor ellerine saglikk.. hayirli geceler..

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim, bende seni merak etmeye baslamistin, coktan beri yoktun, hersey yolundadir insallah. Mantar kurabiyelerin de harika olmus bu arada, ellerine saglik.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum.

Selamlar ve öptüm..

Aynur dedi ki...

simdi cikiyorum gec oldu ama yarin bu blogu iyice bi gezecegim guzel sey var öle gozukuyor :)

www.aynurdantarifler.blogspot.com