22 Aralık 2007

ZEYTİNYAĞLI,MANTARLI PATL ICAN YEMEĞİ


Son zamanlar keşfettiğim harika bir patlıcan yemeği.Eşimin patlıcanlı yemekleri sevmesi sebebiyle çok sık yapar oldum.Genellikle patlıcanlı yemekler kızartıldığı için oldukça zahmetli ve ağır olur,işte bu yemek bu konuda benim kurtarıcım oldu.Yapımı da oldukça kolay mutlaka deneyin derim.
*
MALZEMELER;
1/2 kg patlıcan
250 gr mantar
1 (irice) kuru soğan
3 adet domates
1 kaşık domates salçası
1/2kaşık biber salçası
1/2 bardak mısırözü yağı
tuz
*
YAPILIŞI;
Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bekletin.Soğanı kıyın ve tencerenizin en altına serin,üzerine biraz irice dilimlediğiniz patlıcanları serin,güzelce yıkanmış ve limonlu suda bekletilmiş(bilmeyenler için yazıyorum bu şekilde limonlu suda bekleyen mantarlar pişerken kararmaz beyaz kalır) mantarları seriyoruz,bunlarında üzerine kabukları soyulup minik küplere bölünmüş domatesleri yaydıktan sonra,3/2oranında su bardağı sıcak suda tuzu ve salçaları eritip tencereye ekliyoruz.Sıvı yağı da üzerine gezdiriyoruz.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıyoruz ve kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz.işte size acil durum yemeği.Afiyet olsun.
*****************

2 yorum:

Yaren dedi ki...

Merhabalar Semracmim,kurban bayramini yürekten kutlar ve daha nice mutlu bayramlari sevdiklerinle karsilamani dilerim canim.Öptüm canim.Ayrica patlicanda nefiss görünüyor,ellerine saglik ,afiyetler olsun;)

ASLI TUGBA GÜLLEB ŞİMŞEK dedi ki...

gerçekten pratik bir yemeğe benziyor bende pratik yemek sevenlerdenim:))