30 Ocak 2008

FELLAH KÖFTESİ


Geçtiğimiz günlerde sevgili nihan'ın sayfasına bakıyordum ki bu tarife rastladım.Canım, o kadar çok sevmişki anlata anlata bitiremedi.eee bende henüz akşama ne pişireceğime karar vermemiştim,o zaman ne yapmak gerek tabiki felleh köftesi.Yaptım ve bende en az nihan'cım kadar beğendim.Çok lezzetli oldu.Minik farklılıklar olsada tarif aynı sayılır.Denemeye değecek bir lezzet.
MALZEMELER;
2 Su bardagi koftelik bulgur
2 Su bardagi sicak su
1 Su bardagi un
1 Yemek kasigi salca
1 Cay kasigi kimyon
1 Yemek kasigi limonun suyu
Tuz
SOS MALZEMELERİ;
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 paket tamek domates püresi
3 diş sarımsak
2/3 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı su
pulbiber,karabiber,nane
1/2 demet maydanoz
Tuz
YAPILIŞI;
Bulgurları kaynar suyla ıslatıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.Bulgurlar iyice şiştikten sonra tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğuruyoruz.10 dk kadar yoğurursanız daha güzel olur.Nihancın biraz daha iri parçalar yapmıştı,ben misket büyüklüğünde parçalar yaptım ve yuvarladım.Çok kuru olursa biraz elinizi ılık suyla ıslatarak yoğurun.Kurabiye hamuru sertliğinde olacak.Geniş bir tencerede kaynatmış olduğumuz tuzlu suda(ben et bulyon attım suya tavsiye ederim) haşlıyoruz.Köfteler haşlanırken sosunu hazırlayalım;sıvı yağı biraz kızdırıp sırayla salça ve püreyi ekliyoruz,kokuları gitsin diye biraz kavuruyoruz,suyu ve maydonoz harici malzemeleri ekledikten sonra kapatıyoruz,süzmüş olduğumuz köftelerin üzerine sosumuzu döküyoruz,hafifçe karıştırıyoruz dağılmasınlar diye fazla karıştırmayın,servis tabağımıza alıp maydonozla süslüyoruz(maydonozu çok yakıştırdım,isterseniz daha bol da ekleyebilirsiniz).Afiyet olsuuunn.
************************

12 yorum:

serinmavi dedi ki...

Benimde çok sevdiğim bir lezzettir bu.Ellerine sağlık canım...Selamlar...

Tuba dedi ki...

Semra'cigim, cayi koy geliyorum.:))) Hem de fellah koftesi var, gelmem mi kiz?

Adsız dedi ki...

Canim köfte harika ismide öyle:)))
Eline saglik,bizler paylasimizla birbirimize ulasiyoruz canim,ne mutlu bana kilcik pide tarifimi denemis ve memnun kalmissin.Amacim zaten tariflerimin begenilip benim gibi herkesin mutfagina girmesi.
Tatlim afiyet olsun,bu güzel omletide sevecekginin garantisi olarak,ben guldenceninmutfagi olarakta garanti edebilirim sana.
IYI GECELER TATLIM:)

Adsız dedi ki...

selam..elinize saglık süper bir görüntü olmuş...sevgilerimle..hayırlı cumalar...

Yaren dedi ki...

Semracim nefis görünüyor.Böyle köfteli soslu seyler lezzetli olur.Ben de ne zamandir yapmak istiyorum,ama bir türlü baslayamiyorum.Bende bu güzelleti kara kiz köftesi olarak biliyorum.Ama bu isim daha güzel bence,kara kizdan:))))Elerine saglik canim benim,öptüm, sevgilerle.

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık Semracığım,nefis görünüyor.

Bir kaç yıl önce bir arkadaşta yemiş beğenip ben de denemiştim,çok lezzetli oluyor.

sevgiler...

anneminkizıyim dedi ki...

Canim ellerine saglik, bende bu köfteyi cok severim ama hic yapmadim, ellerine saglik nefis görünüyor, sevgiler...

Feyza Fidan dedi ki...

Bu köfteye bayıldım valla..Mutlak denemem lazım..
Ellerin dert görmesin:)
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Fellah köftesi benim de Adana yöresinde tanıdığım ve çok sevdiğim bir lezzet. Sarmısaklı köfte de diyorlar, sosuna bol sarmısak koydukları için. Ellerine sağlık seninki de çok güzel görünüyor.

Adsız dedi ki...

Semra'cim fellah köftelerin cok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik canim.

NiNo dedi ki...

ahh canim benim sorma tadi hala :) damagimda ama olunca dayanamayip fazala yiyorum o yuzden birdaha seneye yaparim heralde :) ellerine saglik super olmus afiyetle yediniz ins mucuks

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
Nino'da bende görmüstüm, seninki de pek bir güzel ve alimli olmus, icindekilere bakilirsa tam benim damak tadima hitap eden bir lezzet, en kisa zamanda mutlaka ama mutlaka denenecek, senin de ellerine saglik güzel arkadasim, nefis olmus.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..