30 Ocak 2008

ZEBRA KEK


Eveeet bende yaptım sonunda bu zebra kekten,her ne kadar sonuç tamda istediğim gibi olmadı görüntü açısından.Kakaolusunu sevdiğim için biraz fazla kullandım sanrım.siz beyazdan başlayın o zaman sorun olmaz.Ölçüler türk kahvesi fincanıyladır, soranlar için söylüyorum.
MALZEMELER;
4 yumurta
7 fincan şeker
7 fincan sıvı yağ
7 fincan soda(gazoz da kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
9 fincan un
2 kaşık kakao
YAPILIŞI;
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz,kakao hariç tüm malzemeleri ekliyoruz,kek hamurunu ikiye ayırıp bir tanesine kakaoyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Güzelce yağladığımız kelepçeli kalıbımıza önce beyazdan başlayarak birer kepçe döküyoruz.Dökerken tam kalıbın ortasından başlıyoruz ve hep aynı noktaya döküyoruz,hamurumuz bitene dek devam ediyoruz.180 c fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
*********************

11 yorum:

Aynur dedi ki...

süper gpzukuyor yaa.bende denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum:)

eline saglik

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Melek* dedi ki...

canım ellerine sağlık çok güzel durmuş görüntüsü

Baharcicegi dedi ki...

Görüntüsü harika olmus,piserken mis gibi kokmustur,eline saglik canim

İlker Ergin dedi ki...

görüntü muhteşem.çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Feyza Fidan dedi ki...

Semracım ellerine sağlık, bencede görüntü harika olmuş..Canımcım bu arada blogmanşetteki adresin eksik olduğundan sayfana giriş yapılmıyor..Düzeltirmisin?
Çok öptüm..

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Zebra kek bence cok güzel olmus, senin kaygilarini anlamadim, ellerine saglik diyorum. Ayrica bir asagidaki kurabiyelere bayildim, cok degisik ve bizlerin de cok hosuna gidecek bir tarif olmus, paylasimin icin tesekkürler canim.


Selamlar ve öptüm..

Yaren dedi ki...

Cok güzel olmus Semracim.Sonucta illede tam benzicek degilya.Hem tüm zebralar bir birlerine benzemedigine göre,pastalarda benzeyemez:))Ellerine saglik canim benim ,afiyet seker bal olsun.Pit pit yag olsun,lop lop et olsuun:))))Sevgilerimi biraktim canim,öptüm.

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

bende bir kaç kere denedim bu keki sonuç herseferinde farklı oldu:)ama lezzeti aynıydı..bence tarife tıpa tıp uymak gerekiyor görüntü açısından..ellerine sağlık cnm çok güzel olmuş.bence sorun yok:)
sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

CAnim eline saglik,harika omus.mmmm....bir dilimcik aldim,enfesssss.
IYI GECELER TATLIM.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Aynur'cum bence denemelisin yapımı çok zevkli ayrıca leziz.
Melek,Baharçiçeği,İlker teşekkürler.
Feyza'cım o kunu şöyle oldu tam ben yazarken adres kısmını benim ufaklık enter tuşuna basıverdi,nasıl düzeltilir bilmiyordum bıraktım mecburen:)
Kevser'cim kekin dalgaları belli olmadı fazla o yüzden öyle yazdım cnm,ayrıca kurabiyeleri mutlaka denemeni tavsiye ederim.
Yaren'cim tatlı arkadaşım neden durduk yerde böyle fena şeyler yazıyorsun,beddua etsende aynı olurdu:)yağ olsun demek he.öyle olsun bakalım.
Özlem'cim teşekkürler cnm.
Gülden'cim afiyet olsun dilediğin kadar al.

ab-ı hayat dedi ki...

Görüntü olarak çok beğendiğim bir lezzet olmasına rağmen henüz denemek kısmet olmadı.

Ellerine sağlık hem çok lezzetli hem de şık görünüyor.


sevgiler...