28 Nisan 2008

_____ETİMEKLİ PROFİTEROL_____


Prefiterol tadını sevenler ancak pratik olsun diyenler için gerçeğini aratmayacak kadar lezzetli bir tarif.

MALZEMELER;
1 kg süt
1 s.b. şeker
1 s.b. un
1 kaşık tereyağı
1 paket kremşanti
hazırlamak için 1 bardaktan az süt
1 paket tuzsuz etimek
1 paket dr. oetker çikolata sosu
hazırlamak için 1 bardak süt+1 bardak su
fındık,badem
YAPILIŞI;
Süt,un şeker karıştırılır,pişirilir,ılınınca içine 1 kaşık tereyağ eklenir soğumaya bırakılır,kremşanti bir bardaktan az süt ile hazırlanır muhallebiye eklenir,karıştırılır,ıslatılmış borcama iri olarak kırdığımız etimekleri diziyoruz,üzerine muhallebiyi döküyoruz,çikolata sosunu 1 bardak süt + 1 bardak su ile hazırlıyoruz ve muhallebinin üzerine döküyoruz,fındık ve badem serpiyoruz.Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
************************

10 yorum:

emine dedi ki...

merhaba canım profiterolümün ilk yorumunu ben yapmak istedim herkesin ısrarla bu tarifi yapmalarını tavsiye ediyorum yediklerinde ğerçek profiterolden hiçte farklı olmadıgını görecekler şimdiden herkese AFİYET OLSUN herkese bol tatlılı günler

Mutfak Havlusu dedi ki...

desene tam benlik:)

bu aralar birşeyler yapmk içni hiç vaktim olmuyor yada çok pratik olanlar tercihim oluyor buda öyle birşey,çok teşekkürler.

Gülden dedi ki...

ELINE SAGLIK SEMRACIGIM TATLI NEFISSSS OLSADA YESEM:)))
IYI HAFTASONLARI CANIM.

defneylebirlikte dedi ki...

semracığım anladığım kadarıyla trabzonlusun.yorumdan öyle bir anlam çıkardım.etimekli profiterolü deneyeceğim en kısa zamanda çok leziz ve pratik görünüyor.eline sağlık canım.çocuklarım ikiz değil.oğlum 7 kızım 4.5 yaşında.resimde öyle çıkmışlar.bu arada seni arkadaş listeme ekledim.bundan sonra sık sık gelir güzel tariflerine bakarım artık canım...

banu gökşin dedi ki...

canım tarif çok guzel ellerine sağlık sevgiler iyi hafta sonları..

nino dedi ki...

ellerine saglik canim enfes

Aymen dedi ki...

gerçektende çok pratikmiş denemek lazım en kısa zamanda. ellerine sağlık

lezzetyolculugu dedi ki...

Semracım ellerine sağlık ben de geçenlerde yaptım bu tarifi gerçi benimkine kremşantiyi toz halde döküyorsun inan öylede harika oluyor.Çok pratik bir tatlı hemde herkes çok beğendi denemek isteyenlere tavsiye ederim. ellerine sağlık.Bu arada seni bloguma eklemek istiyorum güzel tariflerini daha rahat takip etmek için.Sevgiler

Adsız dedi ki...

tarfifi denemek istiyorum fakat etimeklerin yumuşayıp yumuşamaması konusunda tereddütlüyüm.Yapanlardan bu konuda bilgi rica edeceğim lütfen.

Adsız dedi ki...

tarfifi denemek istiyorum fakat etimeklerin yumuşayıp yumuşamaması konusunda tereddütlüyüm.Yapanlardan bu konuda bilgi rica edeceğim lütfen.