28 Nisan 2008

____________HAVUÇLU CEZERYE____________


Oldukça şık ve lezzetli bir tarif,ayrıca çokda sağlıklı.
MALZEMELER;
1 kg havuç
4 s.b. su
1 paket vanilya
4 s.b. şeker
1 paket piknik bisküvi
1/2 limonun suyu
hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Havucu soy ve rendele,su ,şeker,limon suyu ve vanilyayı ekle suyunu şekinceye kadar kaynat,koyulaşıncaya dek karıştır ve ufalanmış bisküviyi ekle ve karıştır biraz ele yapışacak,elimizi hafif ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve hindistancevizine buluyoruz ve tepsiye diziyoruz,buzdolabında 1-2 saat kadar bekletiyoruz.Afiyet olsun.
****************************

7 yorum:

NiNo dedi ki...

canim cok severim bende ellerine saglik

NiNo dedi ki...

canim cok severim bende ellerine saglik

Adsız dedi ki...

eLLERİNE SAĞLIK, ÇOK GÜZEL GÖZÜKMÜŞ LEZZETİ DE EMİNİM ÖYLEDİR.

Adsız dedi ki...

selam canım cezerye çok güzel görünüyor şimdi olsada yesem yaparsan haberim olsun birde senin elinden yiyeyim sakın bensiz yemeeeeeeeeeeeee

Serpil dedi ki...

Semracım bayılırım bu cezeryelere, ellerine sağlık sevgilerimi sunuyorum banada gel:)))))))

EZGi :)) dedi ki...

küçüklüğümden beri bayıldığım bir lezzet enfes görünüyor canım ellerine saglık kocaman sevgiler

lezzetyolculugu dedi ki...

Çok severim cezeryeyi seninkilerde harika görünüyor.Ben içine birazda ceviz yada fındık içi atıyorum öylede güzel oluyor yerken kıtır kıtır ağıza geliyor ve fazladan omega 3 almış oluyoruz.
Sevgiler.