08 Nisan 2008

________ÇİKOLATALI - HAVUÇLU KEK________

Merhabalaaaaaaarrrrrrr sevgili arkadaşlarım.Öncelikle bu uzun aradan dolayı üzgün olduğumu belirtmek istiyorum.Hastalık ardından annem,kardeşim ve teyzemlerin umre yolculukları için yapılan hummalı hazırlıklar,onları yolculadıktan sonra yorgunluğu üzerimden atmak bahanesiyle biraz dinlenme isteği bloguma uzun bir ara vermeme neden oldu,annemlerin dönme zamanı geldi bile:)sanırım ara biraz fazla oldu.Burada olmadığım zamanlarda yorum yazan arkadaşlara çoook teşekkür ediyorum.
Sabahları sütle beraber bir dilim kek.Ailemin en sevdiği kahvaltı şekli,belki bazılarınız olurmu öyle peynirsiz zeytinsiz diyeceksiniz ama erken saatte kahvaltı yapmadıkları için en azında evden aç çıkmıyorlar diye düşünüyorum.Bu kekde bolca havuç ihtiva ettiği için favorim diyebilirim.
MALZEMELER;
2 s.b. ince rendelenmiş havuç
1 s.b. öğütülmüş ceviz
2 ç.k.tarçın
1,5 paket kabartma tozu
1 s.b. sıvıyağ
4 yumurta
2 s.b. şeker
1 paket vanilya
1 s.b. damla çikolata
3-3,5 s.b. un
YAPILIŞI;
Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz,havuç,ceviz ve çikolata haricindeki tüm malzemeleri sırayla ekliyoruz,kabartma tozunu da en sona bırakıyoruz,çırpma işlemi bittikten sonra kabartma tozunu,havucu ve cevizi ekliyoruz,kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz,yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza döküyoruz,200 c de pişiriyoruz,kürdan yardımı ile piştiğini kontrol ediyoruz.Afiyet olsun.
***************************

22 yorum:

Adsız dedi ki...

selam canım...havuçlu keki çok severim hele birde çikolatalı.....hımmmmmmmmm nefis olmuş arkadaşım.eline saglık.sevgilerimle.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

yumusacik bir keke benziyor, ellerine saglik canim ..

kocaman sicacik sevgilerimle ..

Aymen dedi ki...

kek görünce hep çocukluğumu hatırlıyorum. nefis vanilya kokulu, lezzetine doyum olmayan kekler. şimdilerde çeşitler ve lezzetler çoğalsada o tatların hiç birisini yakalayamadığımı düşünüyorum. sanırım çocukken alınan lezzet bir başka oluyor.
Kekini görünce çocukluğumu anımsadım, vanilya kokulu lezzetli sıcak kek dilimler. ellerine sağlık.

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

Canım iyi olup dönmene sevindim..
benimde en sevdiğim şeylerden birisi kekle kahvaltı yapmaktır..
o nedenle ben hiç şaşırmadım.:)
ellerine sağlık cnm..

Adsız dedi ki...

hosgeldin canim

kekin nefis gorunuyor
ellerine saglik
afiyrtler olsun...

www.yenitadlar.blogcu.com

uygarimizlahayat dedi ki...

Semracımmm hoşgeldin, muhteşem bir dönüş yapmışsın, kek harikaaa olmuş ellerine sağlık...

rümeysaninrüyasi dedi ki...

çok geçmiş olsunn ellerinize sağlık sevgiler

Gönül dedi ki...

semraaaaaaaaaaaaaa ellerine sağlık bebişim pek güzel görünüyor.....19unda sarımutfak buluşma düzenliyormuş hade gel nasılsa istanbuldasın.....öpüyorum sevgülerümle canikom

Disalce dedi ki...

offff....umre dedin içimi yaktın...

geçen sene gitmiştik...çok özledim oraları...inş..bidaha gitmek nasip olur..şimdi sizinkiler gelince anlata anlata bitiremezler oraları.....

hayırlısıyla gelsinler bakalım....

ellerine sağlık...kek nefis görünüyor.....şahsen kulağa çok hoş geliyor.....sabah sabah....

öptüm canım...

emineninemekleri dedi ki...

Semracim, kekin cok leziz duruyor yumusacik.Ellerine saglik canim benim.

Kocaman öpüyorummmmmmmmmm
Emos

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
öncelikle Allah kavustursun demek istiyorum, hayirlisiyla gidip gelsinler insallah.

Kekine gelince sadece tek kelimeyle süper görünüyor, bildigim havuclu keklerden daha degisik olmus icinde cikolatasiyla, ellerine saglik hayatim.

Selamlar ve kocaman öptüm..

sarımutfak-hande dedi ki...

oooo hem çikolata hem havuç nefis olmuştur kesin ellerine sağlık hayatım
öptüm
iyi haftasonları

made in funda dedi ki...

merhabalar.kek mis gibi olmuş.eline sağlık.

Yaren dedi ki...

Oooo Semra hatunum dönmüsün canimm,hosgeldiiiin.Iyilestigine sevindim canim.Tekrardan gecmis olsun.PAstan cok güzel görünüyor.Cikolatali olmasi daha ayri bir güzel lezzet katmistir.Ellerine saglik canim.Hayirli cumalar,sevgiyle kal:)

Hatice dedi ki...

Semracığım iyileşmene sevindim, annenlerin umre ziyaretini de Allah kabul etsin, bir kere ara verince tekrar başlamak zor oluyor:)
Kek nefis görünüyor, ellerine sağlık...havuçlu keke ben de çikolata ekliyorum, harika oluyor...
güzel bir haftasonu diliyorum, sevgiler...

Feyza Fidan dedi ki...

Semracım öncelikle geçmiş olsun canımcım, iyileşmene sevindim...Annanlerin bu güzel ziyaretlerini de Allah kabul etsin, dualarıo kabul olsun inşallah..
Valla dediğin gibi erken vakitlerde benim kızımda tam ayılamadığından kahvaltı yapamıyor, ya bir dilim kek yada sadece süt içiyor :))) Tarifin harika..Bol vitaminli ve lezzetli bir kek, ellerin dert görmesin canımcım,
Öpüyorum seni...

fundaozkancollu dedi ki...

Ellerine sağlık Semracığım, bu kek benimde favori kekim.
Umre yolcularınızın Allah niyetlerini kabul etsin, bizlere de nasip etsin.Sevgiler

. dedi ki...

SEMRACIKKK NE GÜZEL OLMUSSS,ELLERINE SAGLIK BALIMMM.BIR DILIMCIK ALDIM KACIYORUM.IYI HAFTALAR CANIM:)))

lezzetyolculugu dedi ki...

Mmmm enfes!havuçlu keki ailecek çok severiz dolayısıyla çok sık yaparım sizinkilerde enfes görünüyor.Size çok geçmiş olsun. Anneciğiniz,kardeşiniz ve teyzenizin umresini de Allah kabul etsin inşallah.
Mutlu kalın

Selcen Şenocak dedi ki...

Merhabalar,

Biz yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar
annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerinin gelmesini istedikleri adreslerinin yazılı olduğu bir mail atacaklar ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelerin, anne adaylarının ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs… Hepinizi bekliyoruz.


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

Bir Dilim Düş dedi ki...

Merhabalar,

Biz yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar
annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerinin gelmesini istedikleri adreslerinin yazılı olduğu bir mail atacaklar ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelerin, anne adaylarının ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs… Hepinizi etkinliğimize bekliyoruz.


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Semrammmmm, bacım kelebeğin tam karşıdan çekilmiş pozu yok küne :((( Saatinde teslim edecez diye çok paniklemiştik bu pastayı, doğru dürüst çekemedik resmi canımcım :(
Öpüyorum seni...