09 Ağustos 2008

..........TAVUK SUYUNA ŞEHRİYE ÇORBASI..........


Tavuk suyu ile çorba hazırlamak evde çocuklar olunca daha sık yapılıyor sanırım.En azından benim için geçerli.Çorba hazırlarken dikkat etmeniz gereken şey fazla yağını almak.Ben tavukları haşladığım suyu,oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra buzdolabına kaldırıyorum.Üzerinde donan fazla yağları alıyorum.Suyu isterseniz hava almayan bir kaba doldurup dondurucuda kullanacağınız zamana dek muhavfaza edebilirsiniz.Tadında değişiklik olmuyor belirtmek isterim.Gelelim tarifimize;
MALZEMELER;
1 lt tavuk suyu
500 ml su
1 s.b. arpa şehriye
3-4 y.k. sıvı yağ
2 y.k. un
tuz
YAPILIŞI;
Fazla yağı alınmış tavuk suyunu hazırlıyoruz.Sıvı yağımız ile unumuzu kokusu gidinceye dek kavuruyoruz.Önce soğuk suyumuzu ekliyoruz,(unumuzun topaklanmaması için),sonrada tavuk suyunu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatıyoruz,kaynadıktan sonra şehriyelerimizi ve tuzumuzu ekliyoruz.Biraz daha karıştırdıktan sonra orta hararetli ateşte 15 dk pişiriyoruz.Oldukça lezzetli bir tavuk çorbanız oldu.Afiyet olsun.
******************************

6 yorum:

Adsız dedi ki...

selam..çorbasız iftar sofrası olmaz...harika bir çorba bende sık sık yaparım.eline saglık.hayırlı ramazanlar.
http://hunerlieller.net

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Bugün canım çok çekti tavuk suyuna çorbayı, ellerine sağlık.. Afiyetle içmenizi dilerim..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Semra'cığımmm,

Tavuk suyuna çorba bizim ecde grip, nezle yemeğidir.. Kim kendini kötü hissetse hemen bir tabak şehriye çorbası(bol limonlu) yapılır:))

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler.....

sevimin sayfasi dedi ki...

corbasis bir iftar sofrasi düsünemiyorum, cok lezzetli olmus
ellerine saglik

Yaren dedi ki...

Serapcim corban nefis görünüyor ,birde tavuk suyu ile yapilmissa süperdir.Ellerine saglik.Bende tavugu hasladigim zaman suyunu degerlendiririm ama buzluga saklanabildigini bilmiyordum.Güzel bir fikir,tesekürler canim.Hayirli ramazanlar diliyorum,sevgiyle kal:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Semra hanım ellerinize sağlık Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi çorbanız çok hoş görünüyor. Ancak bir sorum olacak ben yaparken un katmıyorum Bir de bu şekilde deneyeceğim. Çorbanız kaç kişilik acaba?