03 Ekim 2008

ERİK SOSLU CHEESCAKE

Daha önce verdiğimiz cheescake tarifinin erikli versiyonu bu tarifimiz.Cheescake tarifine buradan ulaşabilirsiniz.Yaz aylarında bahçemizden toplamış olduğum eriklerden marmelat yapmıştım. iki bardak marmelata 1 y.k. nişasta ekleyerek kaynayıncaya dek pişirdim.Kaynadıktan sonra ılınmasını bekledim ve hazırlanmış olan cheescake'in üzerine döktüm ve buzdolabında 3-4 saat beklettim.
Sizde özellikle biraz sulu olan marmelat ve reçellerinizde bu yöntemi uygulayabilirsiniz.Tartlara da oldukça yakışacağını düşünüyorum.Afiyet olsun.
*****************************

10 yorum:

Adsız dedi ki...

eline sağlık...Şimdi bir yerim şişecek akşam akşam..canım çekti valla..Size afiyet olsun:)

Blogen Ust@ dedi ki...

Çiizkeyk gerçekten süper.. Severim Elleriniz dert görmesin.. Bende bekliyorum. Süper tariflerim için... Kolay gelsin...

şeker pasta dedi ki...

Semra ellerine sağlık canım...

Unknown dedi ki...

Semra'cım ellerine sağlık ya görüntü çok şık eminim çokta lezizdir,yiyenlere afiyet şeker olsun,iyi hafta sonları dilerim...

anneminkizıyim dedi ki...

hiiim nefis evdeki erikleri yarin böylemi denesem???
Canim merhabalar,
harika olmus,
ellerine saglik,
sevgiler...

Aymen dedi ki...

hafif bi tatlıya benziyor. bayram sonrası iyi gider. ellerine sağlık.

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerıne saglık nefıs gorunuyor. sosu deneyecegım sevgılerımle...

Baharcicegi dedi ki...

erigin mayahos tadiyla cheescake birlesince enfes bir lezzet cikmistir,ellerine saglik canim.
sicacik sevgiler

pelince dedi ki...

Enfes bişey olmuş bu,ellerine sağlık..

keskinli dedi ki...

canim ellerine saglik eriklisi hic aklima gelmezdi enfes olmali sevgiler iyi haftalar