
MALZEMELER;
3 adet yufka
150 gr kıyma
4 adet pırasa(yeşil kısmı dahil)
1 adet havuç
1 adet soğan
2 s.b. ince doğranmış beyaz lahana
4-5 y.k. sıvı yağ(sebzeleri sotelemek için)
pulbiber,karabiber,tuz
arasına sürmek için;
2 yumurta akı
1/2 ç.b. sıvıyağ
bir tutam tuz
üzeri için;
1,5 s.b.süt
galeta unu
YAPILIŞI;
*Pırasalarımızı ince halkalar şeklinde doğruyoruz.
*Havuçlarımızı rendeliyoruz,soğanımızı ince kıyıyoruz.
*4-5 y.k. sıvı yağı tenceremize alıyoruz,soğanımızı ve kıymamızı ekleyip kavuruyoruz.
*Sırasıyla rendelenmiş havucu,pırasaları ve kıyılmış lahanayı ekleyip sürekli karıştırarak soteliyoruz.
*Pulbiber,karabiber ve tuzunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
*Yufkamızın birtanesini seriyoruz.
*2 yumurta akını tuzla çırpıp yağını ilave ediyoruz.
*Yufkamızın üzerine bu karışımdan sürüyoruz.
*Yufkaları dört parçaya bölüyoruz.
*Geniş kenarına iç harcımızdan koyup sarıyoruz.
*Sarma işlemi bitince tüm böreklerimizi 1,5 s.b. sütte 2-3 dk bekletiyoruz.
*Sütten çıkarıp galeta ununa buluyoruz.
*Tepsimize dizip 200c fırında pişiriyoruz.
*Afiyet olsun.
*********************
11 yorum:
mmmmm cok severim cokkkk ellerine saglik canim
Cok lezzetli görünüyorlar ve ben cin böregine bayilirimm. Ellerine saglik canim. Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum.
börek nefis olmuş gerçekten.tebrikler..
BENİM BLOĞUM ÇÖKTÜ.HERŞEYİ İÇE AKTARDIĞIM YENİ BİR SAYFA OLUTURDUM.ESKİ ADRESİMİ SİLİP YENİ BLOĞUMU SAYFANA EKLERSEN ÇOK SEVİNİRİM.BENİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞINA İNANIYORUM.SEVGİLER.
İŞTE YENİ ADRESİM...
http://defneninmutfagi.blogspot.com/
sebzeli börekler favorimdir enfes bir lezzet olmuş.Ellerine sağlık...
Semra'cım ellerine sağlık ben bu böreği çok seviyorum. Ama hep dışarda yedim. İnşallah evde senin tarifini denemeyi düşünüyorum. Ama kıyma yerine tavukla.
Çoook öptüm
Canan
börekler nefis görünüyor canim ellerine saglik...
ilgin icin cok tesekkür ederim, neden bilmiyorum ama bu iki gündür sayfamda biraz sorun yasiyorum demin aca bildim hemen yeni bir tarif ekledim...tabiki sonradan gine kilitlendi :-((
insallah yakin zamanda bu sorun cözülür...
öpüyorum
SEMRACIM ÇİN BÖREĞİN TADINA GÖZ HAKKI OLARAK ELLERİNE SAĞLIK
Canim,
bu böreklerin tadini bende cok iyi bilirim, ben burada bir keresinde bunun özel pirinc unundan üretilmis yufkasiyla yapmistim, harika oluyor, seninde ellerine saglik diyorum.
Selamlar ve kocaman öptüm..
Çin böreği hem de pırasalı, çok lezzetli görünüyor. Eline sağlık.
merhaba Semra
Pırasalı börek mi??* nasil olur ki dye suratımı ekşitirdim ama seninki digerlerine benzemiyor tersine cok iştah acıcı :)ilk gelecek misafirlerimin üzerindee deneyeceğim. Eline sağlık.
Nilüfer
merhaba Semra
Pırasalı börek mi??* nasil olur ki dye suratımı ekşitirdim ama seninki digerlerine benzemiyor tersine cok iştah acıcı :)ilk gelecek misafirlerimin üzerindee deneyeceğim. Eline sağlık.
Nilüfer
Yorum Gönder