04 Aralık 2009

MİLFÖY MANTISI

Menümüzün bir diğer tarifinde sıra.Aslında bugün epeyce yorulmuş olmama rağmen, sitemi ihmal etmemek ve tarif bekleyen arkadaşlarımı daha fazla bekletmemek adına pc karşısına geçtim.Şimdi ki tarifimiz milföy mantısı.Benimde ilk kez denediğim ve yoğurdunu biraz erken koyduğum için üzerinde kurumuş topraklar misali çatlaklar oluşan,ancak her şeye rağmen çok beğenilen bir tarif.Canınız mantı çekmişse ve mantı yapacak potansiyeli kendinizde bulamadıysanız işte size çakma mantımızın tarifi;
MALZEMELER;
10-15 adet milföy hamuru
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan(küçüklerinden)
pulbiber
karabiber
tuz
Üzeri için;
yoğurt
sarımsak
3 y.k. tereyağı
YAPILIŞI;
*Kıymayı büyük bir kaseye alıp soğanımızı üzerine rendeliyoruz.
*Baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
*Milföy hamurumuz'dan bir kare alıyoruz ve bu kareyi 6 eşit parçaya bölüyoruz.
*Küçük karelerin içlerine kıymamızdan koyup uçlarını birleştirerek kapatıyoruz.
*Birleşen kısım tepsiye gelecek şekilde,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
*Tüm yapraklarda aynı işlemi uyguluyoruz.
*200 c 'de pişiriyoruz.
*Mantılarımız pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
*Tereyağımızı eritip ateşten aldıktan sonra içerisine pulbiberi ekliyoruz.
*Fırından çıkan sıcak mantılarım üzerine yoğurdumuzu sonrasında tereyağını döküp hemen servis ediyoruz.
*Afiyet olsun.
NOT:Milföyleri hazırlayıp buzdolabında bekletebilir ve servisinize yakın bir zamanda pişirirseniz ayrıca yoğurdunu da servisten hemen evvel dökerseniz,benim mantımda yaşadığım çatlamış görüntüyü elde etmemiş olursunuz.:)
*****************************

20 yorum:

Yıldız dedi ki...

Ziyaret ve yorum için teşekkürler arkadaşım :))
Mantın nefis görünüyor ellerine sağlık çalışan biri olarak sanırım bu tam bana göre bir tarif en kısa zamanda d4eniyeceğim nefis görünüyor ...
İyi akşamlar dilerim.......

yesildomates dedi ki...

canım benimde sıkça misafirlerime yaptığım güzel bir lezzettir..

ellerine sağlık..
öpüyorum.
sevgiler...

SERAP dedi ki...

Offf offf agizda dagilan o müthis lezzeti tahmin edebiliyorum...
Birde üzerine sarimsakli yogurt geldimi hic ama hic düsünemiyorum .....yooo yooo düsünüyorum... Ne güzel olmustur...

bahar dedi ki...

davet yokmu :) nefis görünüyor

KOSEMINDERI dedi ki...

Cok ilginc bir yemek.Daha once his duymadim ve dusunmedim.Ama istah acici gorunuyor. Evimde milfoy var. bu aksam bende denesem mi acaba:)

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyor canım.
Sevgiler.

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyor canım.
Sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Tam benlik ellerine sağlık canım....

kizilciksurubu dedi ki...

Mmm, nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

annemineli dedi ki...

Denemek istiyorum.Ellerine sağlık.Yeni keşifler herzaman süper oluyor.Teşekkürler.

nurşen dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://nursen-yemek.blogspot.com/

50. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

http://porselendemlik.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://gelibolu17.blogspot.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için

21 ARALIK 2009 - 4 OCAK 2010

TARİHLERİ ARASINDA

http://nursen-yemek.blogspot.com/

YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 50.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.

ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN
http://gelibolu17.blogspot.com
ARKADAŞIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...
SEVGİLER

anneminkiziyim dedi ki...

Merhabalar, ellerinize saglik harika olmus mantiniz. Benimde oglum milföy hamurlu mantiyi cok seviyor, ama o kraker gibi yemegi seviyor. Firinda pistikten sonra tabagin bir kenarina yogurtlu yagli sosu aliyorum, bir tarafada mantilari, yogurda bandirarak yiyor.
citit citir hosuna gidermis,chips gibi.
Davet de mükemmel, masallah, yapanlarin ellerine saglik, yiyenlerede afiyetler olsun, selamlar....

lezzetyolculugu dedi ki...

sosyete mantısı falan yaptımda milföy mantısını hiç yapmadım çokta pratik hafızama kaydettim.Güzelde görünüyor ellerinize sağlık.

karabiberinmutfagi dedi ki...

ellerne saglık cnm cok nefis görünüyor burdan :)

Tiryaki dedi ki...

en sondaki verdiğiniz bilgi benim aradığım bilgiydi :)
ama yine de şunları sorayım:

1. şimdi ben bunu iftarda çeşit olsun diye yapıcam ve önceden yapıp buzdolabında bekletmemde bir sakınca olmaz diyorsunuz öyle mi? lütfen evet diyin :))

2. hani milföy çabuk pişen bişey ya,kıyma da kesin pişiyor değil mi bu sürede?

not: sorulardan yemek konusunda ne kadar da yetenekli ve deneyimli olduğum umarım anlaşılmıyordur :)) sevgiler


kestane kebap,acele cevap :))

mintininmutfağı dedi ki...

selamlar hayırlı ramazanlar arkadaşım.nefis olmuş.ellerine sağlık.bu arada bloğumda hobidünyam yemek etkiliği var.güzel lezzetlerinle seni de davet ediyorum.5 eylüle kadar lezzetli tariflerle katılabilirsin.sevgiler...

anneminkızıyım dedi ki...

Merhabalar canim, ellerine saglik, nefis olmus, sevgiler....

minimutfaktan dedi ki...

Çok farklı geldi bana deneyeceğim, ellerinize sağlık.

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

ilginç bir tarif ellerinize sağlık.milföyden mantı yapıldığınıda öğrenmiş olduk

En İyi Yemek Siteleri dedi ki...

Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri