20 Ekim 2007

ACILI KARNABAHARLI MAKARNA


Bu tarifi portakal ağacı arşivlerinde gezinirken buldum ve çok hoşuma gitti hemen denedim.acısını biraz daha az yaparsanız ailenin tüm fertleri için sağlıklı bir yemek olur.tahmin ettiğimden daha lezzetli oldu.düşünün eşim nerdeyse resimdeki tabak kadar yedi:)bende şaşırdım.denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER;
1 paket makarna
en küçük boylarından 1 adet karnabahar
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 tepeleme y.k. pulbiber
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı minik küp doğranmış kaşar peyniri
1/2 demet'ten biraz az maydonoz
tuz
YAPILIŞI;
Makarnayı bol, tuzlu suda haşlayalım.süzmeden evvel suyundan 1,5 bardak ayıralım.soğanı ince doğrayalım,sıvı yağ ve tereyağını eritip soğanları,sarımsakları kavuralım.karnabaharları çok minik olmamak kaydıyla(ben 3'e böldüm herbir çiçeği) tencereye ekliyoruz.pul biberi.tuzu ve suyu ekledikten sonra orta ateşte karnabaharlar suyunu çekene dek pişiriyoruz.daha sonra makarma ile harmanlayıp üzerine ince kıyılmış maydonoz ve kaşar peynirlerini ekliyoruz.Afiyet olsun.
********************

4 yorum:

Tijen dedi ki...

Semra'cığım,
Ben de bu ara makarnaya takılmış durumdayım. Geçen gün yaptığım mantarlı, biberli makarnayı ancak bugün bitirebileceğim!

Yaren dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor.Makarna nin her türlüsünü severim.Bizde her hafta makarna piser.Ama sanmaki sadece ben istiyorum diye.Esim de oglumda cok seviyor,aman iyikide seviyorlar.Ellerine saglik canim,benim yerimede ye,ok.

minikkusum dedi ki...

canim tesekkur ederim
bugun yine uzunutuluyuz.onlar olmadi olu olan hainler.RABBIM bir an evvel bu insan olmayan yaratiklarin kokunu kazir insallah.ates dustugu yeri yakiyor biz nekadar uzulsekte hersey bos ALLAHIM ailelerine buyuk sabirlar versin
canim makarnani pek beyendim bende kizima yapayim bari.seninde ellerine saglik arkadasim ALLAH hepimize yardim etsin

elma şekeri dedi ki...

nefis görünüyor sizin önerinizden sonra denemeye kararliyim...Ellerinize saglik...Güzel yorumlariniz icinde cok tesekkür ederim.