24 Ekim 2007
ÇİKOLATALI-REÇELLİ PASTA-#KAYNANA ÇATLATAN TARİFLER#
Aslın da bu resim tarifimin çikolata sosu eklenmeden evvelki haline ait,unutkanlıktan son aşamasını çekememişim üzgünüm.Tahminimden çok daha lezzetli olduğunu belirtmeliyim.
PÜF NOKTASI;Pastayı bir gün önceden hazırlamanızı tavsiye ederim.O zaman reçel pandispanya'nın içine işliyor ve harika oluyor.tavsiye edilir.
*
MALZEMELER;
pandispanya;
3 yumurta
1 bardak şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 kaşık kakao(isteğinize bağlı)
un
Üzeri için;
küçük kavanoz 200ml reçel ben böğürtlenli tercih ettim.
sos için;
100 gr bitter çikolata
1/2 paket krema
*
YAPILIŞI;
Yumurtaları tuz ile birlikte 5 dk çırpın,şekeri ekleyip 5 dk daha çırpın,kakaoyu,vanilyayı ,unu ekleyip karıştırın ve en son kabartma tozunu ekleyip fazla çırpmadan karıştırın.180 c fırında pişirin.Fırından çıktıktan sonra biraz ılınsın fazla soğumadan üzerine döküyoruz,diğer yandan krema ve çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve reçelin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
********************
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
15 yorum:
Cok nefis görünüyor.Kaynana catlar gercekten kiz :)
Ellerine saglik canim
canım birkaç gün önce siteye girmeye çalıştım ama giremedim hata verdi. hayırlı olsun siten , güzel olmuş.görüşmek üzere hoşça ve dostça kal ....
canım birkaç gün önce siteye girmeye çalıştım ama giremedim hata verdi. hayırlı olsun siten , güzel olmuş.görüşmek üzere hoşça ve dostça kal ....
Semracığım bu nasıl güzel bir görüntüdür böyleee..harika görünüyor..lezzetini tahmin edebiliyorum...ellerine sağlık..öpüyorum
Ne harika bir pasta bu böyle, ellerin dert görmesin.
Çikolata ve böğürtlen buluşması çok nefis...
Sevgiler
Funda
Lüks bir kafenin vitrininden çekilmiş sanki resim. Görüntüsü çok güzel gerçekten, malzemelere bakılırsa tadıda nefis olmalı.
Ellerine sağlık.
merhaba çok kolay ve değişik bir tarif ellerinize sağlık sevgiler
harika olmus ellerine saglik kaynanalar catlar gercekten sevgiler öptüm
slm
ellerine saglik canim
pasta harika gorunuyor
lezzetli oldugu her halinden belli zaaten
sevgiler
www.yenitadlar.blogcu.com
Semra merhaba
pasta gerçekten çok hoş görünüyor ama tarifte dikkatimi çeken birşey oldu şeker içinde 3 nescafe fincanı demişsin bu oran biraz fazla değilmi yani üzerine reçel çikolatada konsuğunu düşünür isek biraz fazla tatlı bir pasta olmazmı...Ellerine sağlık sevgiler..
hmm nefis görünüyor ellerine saglik tadini tahmin edebiliyorum..
Zerrin'cim uyarına teşekkür ederim.Aslında şeker oranı türk kahvesi fincanıdır fincan hatası olmuş:) tarifi düzelttim.bu arada siteme hoş geldin.Tariflerim de başka bir hata yoktur cnm rahatlıkla uygulanabilir.:)
yani iyi ki daha kaynana olmadık yoksa kesin çatlardım yni
ellerine sağlık çok güzel görünüyorr
Semra'cığım nefis bir tarif olmuş,
ellerine sağlık...
sevgiler...
selam
ne güzelşeyler yapmışsın böyle eline sağlık.kaynanalar kesin çatlar:):)
sevgiler
Yorum Gönder