24 Ekim 2007

ÇİKOLATALI-REÇELLİ PASTA-#KAYNANA ÇATLATAN TARİFLER#


Aslın da bu resim tarifimin çikolata sosu eklenmeden evvelki haline ait,unutkanlıktan son aşamasını çekememişim üzgünüm.Tahminimden çok daha lezzetli olduğunu belirtmeliyim.
PÜF NOKTASI;Pastayı bir gün önceden hazırlamanızı tavsiye ederim.O zaman reçel pandispanya'nın içine işliyor ve harika oluyor.tavsiye edilir.
*
MALZEMELER;
pandispanya;
3 yumurta
1 bardak şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 kaşık kakao(isteğinize bağlı)
un
Üzeri için;
küçük kavanoz 200ml reçel ben böğürtlenli tercih ettim.
sos için;
100 gr bitter çikolata
1/2 paket krema
*
YAPILIŞI;
Yumurtaları tuz ile birlikte 5 dk çırpın,şekeri ekleyip 5 dk daha çırpın,kakaoyu,vanilyayı ,unu ekleyip karıştırın ve en son kabartma tozunu ekleyip fazla çırpmadan karıştırın.180 c fırında pişirin.Fırından çıktıktan sonra biraz ılınsın fazla soğumadan üzerine döküyoruz,diğer yandan krema ve çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve reçelin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
********************

15 yorum:

Yaren dedi ki...

Cok nefis görünüyor.Kaynana catlar gercekten kiz :)
Ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

canım birkaç gün önce siteye girmeye çalıştım ama giremedim hata verdi. hayırlı olsun siten , güzel olmuş.görüşmek üzere hoşça ve dostça kal ....

Adsız dedi ki...

canım birkaç gün önce siteye girmeye çalıştım ama giremedim hata verdi. hayırlı olsun siten , güzel olmuş.görüşmek üzere hoşça ve dostça kal ....

Nilay Cinisli dedi ki...

Semracığım bu nasıl güzel bir görüntüdür böyleee..harika görünüyor..lezzetini tahmin edebiliyorum...ellerine sağlık..öpüyorum

fundaozkancollu dedi ki...

Ne harika bir pasta bu böyle, ellerin dert görmesin.
Çikolata ve böğürtlen buluşması çok nefis...
Sevgiler
Funda

Müge Hüner dedi ki...

Lüks bir kafenin vitrininden çekilmiş sanki resim. Görüntüsü çok güzel gerçekten, malzemelere bakılırsa tadıda nefis olmalı.
Ellerine sağlık.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

merhaba çok kolay ve değişik bir tarif ellerinize sağlık sevgiler

keskinli dedi ki...

harika olmus ellerine saglik kaynanalar catlar gercekten sevgiler öptüm

Adsız dedi ki...

slm
ellerine saglik canim
pasta harika gorunuyor
lezzetli oldugu her halinden belli zaaten
sevgiler
www.yenitadlar.blogcu.com

Unknown dedi ki...

Semra merhaba
pasta gerçekten çok hoş görünüyor ama tarifte dikkatimi çeken birşey oldu şeker içinde 3 nescafe fincanı demişsin bu oran biraz fazla değilmi yani üzerine reçel çikolatada konsuğunu düşünür isek biraz fazla tatlı bir pasta olmazmı...Ellerine sağlık sevgiler..

elma şekeri dedi ki...

hmm nefis görünüyor ellerine saglik tadini tahmin edebiliyorum..

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Zerrin'cim uyarına teşekkür ederim.Aslında şeker oranı türk kahvesi fincanıdır fincan hatası olmuş:) tarifi düzelttim.bu arada siteme hoş geldin.Tariflerim de başka bir hata yoktur cnm rahatlıkla uygulanabilir.:)

Adsız dedi ki...

yani iyi ki daha kaynana olmadık yoksa kesin çatlardım yni
ellerine sağlık çok güzel görünüyorr

Hatice dedi ki...

Semra'cığım nefis bir tarif olmuş,
ellerine sağlık...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

selam
ne güzelşeyler yapmışsın böyle eline sağlık.kaynanalar kesin çatlar:):)
sevgiler