27 Şubat 2008

ETLİ KAPUSKA


Bu ara sebze yedirmenin yollarını arıyorum yada sevdirmenin diyelim.Lahana yemeğine bol et girince bizim erkek ahalisi hiç itiraz etmeden yediler.Ne yemek yaptın sorusuna "KAPUSKA" cevabını verince tabiri caizse burun kıvıranlara, ikinci tabağı isterken bunu hatırlatmakta ayrı bir zevk oldu.:)Gelelim malzemelerimize.Ölçüler göz kararı. Unutmadan fotoğraf albümüme yeni resimler eklenmiştir.Bakmak isteyenlere.
MALZEMELER;
1 adet küçük boy lahana
dana eti
soğan
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
pirinç
sıvı yağ
tuz
YAPILIŞI;Lahanamızı ince ince doğradık,aslında bu size kalmış ancak ben 3 yaşındaki oğluma daha rahat yedirebilmek adına ince doğramayı tercih ettim,sıvı yağımızda önce soğanımızı kavuruyoruz ,ardından minik minik doğradığımız etlerimizi ekliyoruz,bir müddet kavuruyoruz,salçamızı ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz,tenceremize yaşlasık 2 bardak kadar su ekleyip düdüklümüzün kapağını kapatıp, yüksek basınçta 15 dk pişiriyoruz,daha sonra pimi indikten sonra kapağımızı açıyoruz(herkes kendi tenceresinin huyunu bilir:)lahanalarımızı , pirincimizi,tuzumuzu ekliyoruz,kapağı tekrar kapatıp düşük basınçta 10 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun.
*************************

11 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

bende severim kapuskayi,gecenlerde yaptim benden baska yiyen olmadi,cok saglikli besleyici bir sebze lahana,eline saglik canim nefis olmus

keskinli dedi ki...

of of of kapuska ha bayilirim ama benimkiler yemedigi icin pek yapamiyorum yemkte sen deyim bugün
ellerine saglik canim sevgiler

Aynur dedi ki...

ayy alemsin::)) Isini biliyorsun yani :)

eline saglik nefis olmus

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

EZGi :)) dedi ki...

çok lezzetli görünüor canım.ben çok everim bu yemeği ellerine saglık kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

selam..çok nefis görünüyor.eline saglık canım..bende çook severim..ama evde yiyen olmayınca pek yapamıyrum..hazır sende varken bugun sana geleyim:))))sevgilerimle..

uygarimizlahayat dedi ki...

Bencede en güzeli sebze, harika olmuş yemeğin ellerine sağlık, resimlerine baktım bu arada yerebatansarnıcında çok etkilenmiştim, çok esrarengiz ve harika bir yer diymi???

. dedi ki...

HAYRET SEMRA BEN DÜN BU KAPUSKA YEMEGINE ÖYLE GÜZEL YORUM BIRAKMISTIMKI ANLADIGIM KADARIYLA GÖNDEREMEMISIM,SAYFADA GÖREMEDIM CÜNKÜ.
ELLERINE SAGLIK SEMRAM,COK GÜZEL OLMUS.GÖRÜNTÜ YE BENI DIYE CAGIRIYOR.BEN SENIN ELLERINDEN BÜTÜN TARIFLERI GÜZEL BULUYORUM CANIM:COK MARIFETLISIN.
CELINE DION UN SARKILARINI DINLERKEN BEN DINLENIYORUM CANIM,SENINDE SEVDIGINI YAZMISSIN.NE GÜZEL,MÜZIK ZEVKLERIMIZDE AYNI BAKSANA:)))
YORUMUN ICIN COOOOK TESEKKÜR EDERIM CANIM BENIM:

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Ayşe'cim ve hünerli eller beklerim cnm buyur gel.
Serim'cim tarihi mekanlar herzaman beni çok fazla etkilemiştir.Çok seviyorum buralarda gezmeyi,hayal ediyorum.Bu geziden başka resimlerde var.onlarıda paylaşacağım en kısa zamanda.
Gülden'cim canım başka bir yorum gelmedi bana sanırım bir hata oldu.Bazen bende destan yazıyorum ve gitmiyor işte o zaman...

nagehan dedi ki...

Semracım
yemeğin harika görünüyor ellerine sağlık, zaten bu erkeklerin et tutkusu varya ben bir türlü anlam veremiyorum valla.
Bizim burada kapuska yemeği daha çok lahana turşusundan yapılır, acılı ve ekşi olur ben bayılırım. Ama böyleside güzel canım.

Sevgiler
NAgehan

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Hımmm kapuska var çok severimde evdekiler yemeyince pek yapamıyorum.Ellerine sağlık canım...

serinmavi dedi ki...

Aynı sebze sorunu bizim evde de mevcut canım.Kızımla ben her sebzeye bayılırken eşim ve oğullarım sebze adını duymak istemiyorlar nedense....ellerine sağlık nefis olmuştur eminim...Selamlar...Sevgiler...