19 Kasım 2009

ELMALI BONBON KURABİYE

Müthiş lezzetli bir tarif Elmalı bonbon kurabiye.Daha evvel pek çok kez denemiş olmama rağmen fotoğraflamak nasip olmadığından yayınlanması bu güne kalan bir tarif.Şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka deneyin derim.Ayrıca bu tarifi porselen demlik çay saati etkinliğinden sevgili seviç'e yolluyorum.
Bu sıralar günlerim müthiş yoğun geçiyor canlarım.Ufaklığın kreş macerasının başlamasıyla benimde kurs günlerim başlamış oldu.Bu tempoya uyum sağlamaya çalışıyorum.Umarım yakında alışırım.Neyse gelelim tarifimize;
MALZEMELER
Hamuru için;
1 paket(250 gr) margarin
2 y.k. yoğurt
2 yumurta
1/2 s.b. şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
5 s.b. un
hindistan cevizi
İç malzemesi;
6 adet beyaz elma
1/2 s.b. toz şeker
2 s.b. iri çekilmiş fındık veya ceviz içi
1 t.k. tarçın
Şerbeti için;
2 s.b. su
2 s.b. şeker
1.t.k. limon suyu
hindistan cevizi
YAPILIŞI;
*Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.
*Tenceremize şeker ve suyu ekleyerek 5 dk kaynatıyoruz.
*Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip ocaktan alıyoruz ve iyice soğumasını sağlıyoruz.
*İyice yumuşamış margarinimize yoğurdumuzu,yumurtayı ve şekeri ekleyip iyice karıştırıyoruz.
*Daha sonra karışıma unumuzu(elenmiş),vanilya ve kabartma tozumuzu ekliyoruz.
*Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu 10-15 dk dinlendiriyoruz.
*Hamurumuz dinlenirken elmalarımızı soyup rendeliyoruz.
*Şekerimizi elmalara ekleyip tavada elmalar suyunu salıp çekinceye dek pişiriyoruz.
*Elmalarımız piştikten sonra ocaktan alıp tarçın ve fındık/ceviz içini ekliyoruz.
*Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz.
*Tüm hamuru bitirene dek devam ediyoruz(bu şekilde hazırlarsak elmalı topların büyüklükler aynı olur)
*Daha sonra hamur toplarımızdan birini alarak elimizde iyice yuvarlayıp ortasında bir yuva açıyoruz.
*Açmış olduğumuz boşluğa elmalı harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar koyuyor ve hamurun üst kısmını kapatıyoruz.
*İçi elma ile dolu bu şekilde toplar elde ediyoruz.
*Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyelerimizi 200 c de üzerleri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
*Kurabiyeleri fırından alır almaz şerbet tenceresine atıyoruz.
*Arada bir çevirerek şerbeti çekmelerini sağlıyoruz(5-10 dk bırakıyoruz şerbette)
*Şerbetten aldığımız kurabiyeleri hindistan cevizine bulayıp servis tabağına diziyoruz.
*Afiyet olsun...
*********************

4 yorum:

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ohhh Ohhh nefis görünüyor...
Dışı ayrı bir lezzet içi ayrı bir lezzet.
Ellerınıze sağlık.

Adsız dedi ki...

Bu tatli tarifine bayildim, ilk firsatta deneyecegim insallah. Ellerine saglik Semra'cim.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım hoş bir lezzet..

Mutlu hafta sonları...

ab-ı hayat dedi ki...

Uzun süredir denemek istediğim bir tatlı,en kısa zamanda denemek üzere not alıyorum.Ellerine sağlık nefis görünüyorlar...



sevgiler...