
MALZEMELER;
Patlıcan
süzeme yoğurt
sarımsak
zeytinyağı
pulbiber
nane
tuz
YAPILIŞI;
Patlıcanlarımızı ocağımızın elektirikli vya normal tarafında içleri yumuşayıncaya dek sürekli çevirerek közlüyoruz.Tüm patlıcanları bu şekilde közledikten sonra biraz ılınmasını bekleyerek kabuklarını soyuyoruz.Diğer tarafta süzme yoğurdumuza sarımsağımızı ekleyip karıştırıyoruz.Soyup doğradığımız patlıcanlarımızı yoğurdumuza atıyoruz ve tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz.Bu aşamada yağı dilerseniz içine dilerseniz üzerine ekleyebilirsiniz.Daha sonra servis tabağımıza alıp nane ve pulbiber ile süslüyoruz.Afiyet olsun.
********************
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

Zeytinyağlı yaprak sarması tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
********************
8 yorum:
Patlıcan salatası çok güzel olmuşa benziyor ellerine sağlık.
Sevgiler...
yağlı krema tarifini tekrar yayınladım.
www.dunyadanornekler.blogspot.com
patlıcan salatanız çok güzel görünüyor.elinize sağlık.hoşçakalın.umarım yardımcı olabilmişimdir.
közlenmiş patlıcan hımmm nefiss ellerine saglık canım..
Semracığım çok lezzetli bir salatayı paylaşmışsın bizimle, çok severim. Sana bir fikir benden, patlıcanları alüminyum folyoya tek tek sarıp ocağa öyle koyarsan ocak batmıyor ve patlıcanlar eşit közleniyorlar yanmadan.
Sevgiler,
Esra
hayatım patlıcan salatası muhteşem görünüyor bende çok severim nolcak şimdi...sen bana közlesende benim ocak batmasa:))) bebişim folyoya sar at fırına közle ocak batmaz ozaman.....öpüyorum ellerine sağlık..sevgilerimle
Ellerine sağlık canım her ikisini de çok severim.
Sevgiler,
Evren
Ben kozlenmis patlican salatasini cok severim. Bu yaz Turkiye'ye gittigimde teyzemde yapmisti ve onun yaptigini cok begenmistim. En kisa zamanda bende tarif olarak ekliyeyim bari siteme:) Seninkide cok guzel gorunuyor. Bunuda deniyecegimden emin olabilirsin. Ellerinerine yuregine saglik.
Ellerine sağlık.
Harikagörünüyor.
Sevgiler...
Yorum Gönder